Целулитът бива застояване на излишни мазнини, течности и отпадни продукти в следствие на метаболизма на организма в междуклетъчните пространства. Начините за справяне с проблема се свеждат основно до антицелулитен масаж, но може да се прилагат и антицелулитни кремове, етерични масла, стоун терапия и др.

Антицелулитният масаж не е просто естетическа процедура. Оказва се, че освен това притежава много ползи. Чрез антицелулитния масаж се подобрява кръвообращението и то на места, на които е много трудно да се повлияе, освен чрез по-продължително спортуване или да сме дълго време в движение. Но тъй като това с оглед съвременния начин на работа и живот е доста трудно, антицелулитният масаж се оказва доста добро решение.

Антицелулитният масаж стимулира микроциркулацията на кръвта. Също така подпомага обмяната на веществата между клетките и междуклетъчната течност, като така натрупаните подкожни мазнини се разграждат по-бързо. Това е причината кожата да изглежда по-гладка след няколко сеанса. Освен това в следствие на подобрената обмяна на веществата, която от продължителното заседяване не функционира правилно, клетките се обновяват редовно и тъканите се подхранват добре. Антицелулитният масаж допринася много за подобряването на състоянието на мускулната тъкан в зоните на бедрата. Съчетано със спортуване, антицелулитните терапии помагат фигурата да стане видимо по-красива и изваяна.

Антицелулитният масаж може да се извършва и с мед, тъй като медът има свойствата да подпомага изчистването на шлаките, да ускорява  кръвообращението и да затопля кожата и тъканите. Пчелният мед е богат на много микроелементи и при по-продължително стоене върху кожата има подхранваща функция. Правене на маска на лицето с мед също оказва положителен ефект на кожата. Важно е да се отбележи, че при правене на масаж с мед зоните, на които ще се извършва процедурата, трябва да бъдат затоплени предварително от масажиста с подходящи масажни техники, за да има по-добър ефект. Освен това, мед не се прилага върху кожата на хора, които имат алергия към пчелния продукт.