Все повече се увличаме по изкуство, разглеждаме сайтове за невероятни и практични идеи за дома, но така и не се решаваме да купим картина, рисунка, графика, за да декорираме стените в жилището си.

Трудно решаваме и да направим собствените си идеи реалност, поради липса на време, материали, а понякога дори и желание. Днес ще ви дадем няколко прости съвета, с които да демонстрирате креативност пред близките и да включите и адаптирате изкуството в заобикалящата ви среда.

Арт идеи за дома

1. Промяна на цветове – “Поиграйте” си с цветовете около вас. В началото ще бъде трудно да свикнете с розовия цвят на стаята или пък с ярко червената ваза, но опитайте. След време ще забележите колко вдъхновяващо действат свежите цветове. Проявете въображение и фантазия! Не си създавайте граници! Домът ви ще се промени изцяло.

2. Приложни идеи за украса – Напълно ви разбираме, когато сте уморени и нямате сили да реализирате арт-мечтите си със собствените си ръце. Това не е необходимо. Не всеки от нас умее да изработва предмети за украса. Започнете да разглеждате магазини с такава насоченост. Там ще откриете много оригинални художествени произведения, с които да вдъхновите дизайна на интериора си.

3. Отделете част от декора, който да заприлича на галерия на изкуството – Всички сме гледали филми, в които домовете на героите са изпълнени с картини на художници или техни интерпретации. Отделете пространство в дома си и ще видите как интериора се променя изненадващо добре. Разглеждайте различни картини, с които да декорирате пространството около вас. Ако обикаляте по специализираните магазини, това ще ви отнеме много време. Най-добрият избор можете да направите, разглеждайки картини, пана и произведения на изкуството в Интернет. Можете да направите най-добрият избор с декоративните пана за стена на 1001kartini.com. Там можете да се ориентирате, сред богато разнообразие и в зависимост от своите предпочитания.

Използвайки тези кратки съвети, ще усетите свежест, вдъхновение и модерно арт оформление на дома. Резултатът определено си заслужава, заради вас самите, дома и близките. Изборът на художествени произведения е изцяло ваш. Дайте свобода на духа и въображението си!