Днес ще си поговорим за най-често срещаните проблеми при ремонт на покриви. Посредством тяхното обобщение се надяваме да повишим вашата информираност и ефективност при поддръжка и реновиране на Вашия покрив. Макар в първоначален етап на своето развитие някои от проблемите да не водят до спешна нужда от ремонт или хидроизолация на покриви, то оставени на произвола на съдбата те могат да се окажат в дъното на далеч по-сложни дейности, които да ви се наложи да вършите в бъдеще.

  • Течове – един от най-честите проблеми, които се наблюдават преди ремонт на покриви е именно този. Наличието на теч, колкото и да е малък води след себе си редица неприятни последствия, сред които често образуването на мухъл и плесени. Добре е винаги да се реагира максимално бързо при подобни обстоятелства, за да можете да спестите доста пари при ремонт на последващо влошено състояние на Вашия покрив.
  • Проблеми с покритието – не е рядкост счупването на керемиди, както и нарушение в целостта на хидроизолацията. Сред най-сериозните причинители на подобни проблеми е неправилното залепване на хидроизолацията или неподходящо полагане на керемидите. Следете за подобни недостатъци по вашия покрив и вземете навременни мерки за тяхното отстраняване.
  • Проблеми с повишена използваемост – чест проблем, който после може да изисква ремонт на покриви, е самият ремонт на част от Вашия покрив. Интензивното използване и натоварване на покривното покритие не рядко води до неговото увреждане. Често например, докато правим частичен ремонт на покриви, се случва да се счупи някоя керемида или да се наруши хидроизолацията. В подобни случаи бъдете внимателни и минимизирайте натоварваните сектори, за да можете лесно да отстраните евентуални повреди.
  • Проблеми с конструкцията на покрива – този тип проблеми са със сериозен мащаб. Те могат да се окажат и наистина опасни. Най-честия причинител на подобни неприятни ситуации е лошото време. Често паднало дърво или откършен клон могат да причинят сериозни и трайни проблеми. Добра идея е да отстраните рисковите компоненти като опасни дървета или клони, които имат подобен потенциал, за да сте сигурни в своята безопасност и целостта на своя покрив.