Когато ни предстои да ходим на рожден ден на малко дете, често си задаваме въпроса дали да му подарим играчка или детски дрехи? От една страна, играчката би го зарадвала много повече, но със сигурност повечето гости не биха подарили такъв подарък. А и играчките в повечето детски стаи са в изобилие – все пак всеки родител предварително се е погрижил да осигури забавление на своето малко ангелче.

От друга страна, изборът за дрешка е много по-удачен и практичен, тъй като детските дрехи умаляват бързо поради причината, че мъниците растат с часове. А и колкото и да са се подготвили родителите, още една дреха никога няма да е излишна. Но при този вариант съществува известен риск – дали ще уцелите размера на детето, дали ще намерите подходяща материя и дали детето изобщо ще оцени подобаващо един такъв подарък.

Въпросите са много, а решението е едно. Съществува и известно притеснение дали родителите ще приемат такъв подарък, защото има много семейства, които държат само и единствено те да купуват дрехи за своето дете, тъй като те знаят най-добре от какво има нужда то и кое е подходящо за него. Затова най-доброто, което можете да направите в такава ситуация е предварително да се посъветвате с майката и бащата. Вярно е, че елементът на изненадата ще се загуби, но така ще бъдете спокойни и сигурни, че сте направили най-добрия избор. Ако все пак родителите откажат да ви помогнат, защото не искат да ви притесняват с подаръци, а на рожден ден без подарък не може, рискувайте, но внимавайте.

Следете за качеството на дрехата. Щом е за дете, тя трябва да бъде от хубава естествена материя. Добре е ако може да се облича лесно и да бъде лишена от множество копчета, коланчета, ципове и мъниста за декорация. Спрете се на семпъл модел и ярки или нежни цветове. С такава дрешка едва ли ще сбъркате. Ако имате възможност, купете маркова дреха с уникален и оригинален модел. С размерите ще трябва да рискувате, но ако имате възможност, поговорете с продавачката за евентуална смяна на детските дрехи в случай на несъответствие. Ако такава договорка не се получи, то купете на сляпо, но по-добре изберете по-голям размер.