Преди да поговорим за услугата доставка на цветя, е добре да си припомним една стара ориенталска легенда, която гласи, че появата на цветята предшества създаването на света. Господ е избрал да създаде първо тях, за да внесе красота в живота. През викторианската епоха например са били популярни т.нар. “цветни флиртове” – послания, предавани чрез определен вид цветя.

Не случайно цветя се поднасят на любими хора по повод. Ако ли пък нямаме възможност да направим този жест лично, прибягваме до услугите на фирми за платена доставка на цветя.

Интересуващите се знаят, че цветята имат свой собствен език и богата символика. Червената роза например символизира силна и пламенна любов. Лалета се подаряват, когато искаме срамежливо са загатнем на някого, че за нас той е повече от приятел. Теменужките пък са символ на невинност и чистота.

Работещите в тези фирми са хората, които в детайли познават езика на цветята и умеят да тълкуват тяхната символика. Затова те знаят какъв точно букет да ви предложат за конкретния случай.

Подобно на ред други услуги и „доставка на цветя” завладява виртуалното пространство. Не една и две са цветарските фирми, предлагащи доставка на цветя в цялата страна и дори извън границите й. Разбира се, цената за доставка на цветя нараства правопропорционално с отдалечеността на получателя от седалището на фирмата. Все пак уважението, обичта, приятелството са безценни. Затова всеки, който няма физическата възможност да подари цвете лично, прибягва до услугите на фирмите за доставка на цветя.

За разлика от всички останали подаръци (може би с изключение на шоколадовите бонбони), които са с лек привкус на материализъм, изпращайки цветя, ние изразяваме най-чисти и искрени чувства.

Доставката на цветя в подходящ момент с повод или без повод казва повече от думите. А ако умеем да разпознаваме посланията на цветята, то подобен жест е уникален и неповторим. Колко ли романтични истории започват с доставка на цветя?

Цветя като начало на любовна история. Звучи съвсем разбираемо и логично. Ако сте срамежлив, нерешителен или пък предпочитате нестандартните и романтични решения няма по-подходящ за целта подарък от букет цветя.

Обич, уважение, респект, лично послание – не съществува чувство, което не може да бъде изразено със съобразени с конкретния случай и повод цветя. Освен на личен празник или като романтично послание, фирмите извършват тази услуга и при организирането на фирмени мероприятия. Защото цветята са не само личен жест, но и търсена и желана украса.

Нещо повече, цветарските фирми познават не само езика на цветята, но и бизнес етикета и с вещина и професионализъм аранжират и организират доставка на цветя, съобразени с конкретния повод.