Еднакви или различни интериорни врати да изберем за дома си

Ако се налага подмяна на една или повече от вратите вкъщи, обикновено се сменя с подобна на другите. Подменяйки обаче едновременно всички врати в дома, когато се прави ремонт ситуацията е малко по-различна. Тогава възниква въпросът – дали всички врати да бъдат идентични по цвят и материал или да бъдат съвсем различни една от друга. Изключение правят вратите за банята и терасата, тъй като те са изложени на различни условия спрямо другите интериорни врати в жилището.

Ако сте притежател на голямо жилище и имате доста стаи, които се намират в един общ коридор, по-добре би изглеждало Вашите врати да бъдат еднакви или сходни. Ако бъдат различни, рискувате домът ви да изглежда кичозен и  хаотичен. Не обаче всеки път е задължително да са точно същите като модел. В някои помещения спокойно може да сложите варианти със стъкло или пък с фризовка, но като материал и цвят вратите трябва да бъдат еднакви. Остъклените елементи разчупват интериора без да го утежняват и или пък да приковават вниманието върху себе си. Ще имате съвсем лек елемент на закачка една-две интериорни врати бъдат със стъкла.

По-сложната част идва ако решите да комбинирате различни модели вътрешни врати. Ако бъдат  монтирани в едно общо помещение една до друга, трябва да си подхождат на визия. Например в антрето или в някоя друга преходна стая. Ако обаче вратите не попадат под един общ поглед – тоест ако, когато и да погледне човек вижда само една от вратите, тогава можете да сложите абсолютно различни модели като дизайн и като цвят. Това обаче е доста трудна задача. Тук трябва да съобразите подредбата на мебелите, а също така и особеностите в архитектурния план на жилището ако има такива. Предимството на този тип метод е, че всяко едно от помещенията в жилището добива своя индивидуалност и се откроява, и ще може най-пълно да отрази желанията на своите стопани. Монтирането на различни интериорни врати е за подходящ вариант за хора, които обичат да разнообразят и нямат проблем да експериментират.

В крайна сметка смяната на интериорните врати е индивидуален избор и всеки човек трябва да се ръководи от собствените си желания, а не от модните тенденции или от това, което е общоприето за норма!

За статията:
Еднакви или различни интериорни врати
Заглавие:
Еднакви или различни интериорни врати
Описание:
Еднакви или различни интериорни врати да изберем за дома си. Дали всички врати да бъдат идентични по цвят и материал или да бъдат съвсем различни една от друга.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: