EGG&OAT+ е специална разработка на 4+ Nutrition, насочена главно към бодибилдърите, подложени на особено тежки и продължителни тренировки. В този продукт е постигнат съвършеният баланс между две много важни хранителни групи – протеини и въглехидрати. И двата компонента са нужни на натоварените атлети и 4+ им ги предлага в една съвършена прахообразна формула.

Какво съдържа EGG&OAT+ ?

Основни компоненти в състава на EGG&OAT са овесените ядки и яйчният белтък. Овесът е отличен източник на бавни въглехидрати и в същото време има много висока хранителна стойност. Ако сте във фаза за натрупване на мускулна маса, вероятно се налага да се храните по-често и обилно. Интензивните тренировки също налагат повишен хранителен прием, а храненето не винаги е възможно, когато спортът не е основното ви занимание. С EGG&OAT+ на 4+ Nutrition спокойно можете компенсирате едно от дневните хранения.

Овесените ядки са освен източник на енергия и с много високо съдържание на калций, магнезий, цинк и желязо, както и на важните за усвояване на протеина витамини от група В. Като бонус, в този продукт е добавен и допълнително количество витамин В6, за който знаем, че взема пряко участие в усвояването на белтъчините и намалява чувството за умора.

Яйчният белтък, от друга страна е основната причина този продукт да се числи към категория протеини. Той е основна съставка на EGG&OAT+ поради свойството си да бъде чудесен заместител на млечните протеини. Яйчният протеин спада към междинно усвояващите се белтъчини. Той успява да внесе сравнително бързо протеина, изгубен по време на тренировка, за да компенсира загубите и в същото време да осигури продължително отделяне на важните за мускулния растеж аминокиселини.

Отличен аминокиселинен профил

Яйчният албумин се радва на по-добър аминокиселинен профил в сравнение с повечето растителни източници на белтъчини, тъй като за него е характерен отличният баланс между отделните есенциални аминокиселини. В него се съдържа пълната гама заменими и незаменими аминокиселини и то във форма, която им позволява да се допълват взаимно.

Яйчният белтък присъства сериозно в хранителния режим на всички спортисти, желаещи да постигнат завиден мускулен растеж. Причината за това е високото съдържание на аминокиселините, оказващи най-сериозно влияние на биосинтеза на протеин в мускулните клетки. В същото време протеинът с произход яйца е нискокалоричен и подходящ за употреба дори във фази за изчистване и дефиниране на мускулната маса.

Яйцата са натурално лишени от лактоза, което прави EGG&OAT+ перфектна алтернатива на млечните протеини за хората с лактозна непоносимост. Приятният шоколадов вкус и лесната разтворимост на добавката прибавят допълнителни плюсове към нейните качества. Ако търсите чист и много качествен протеин, обогатен с естествен източник на въглехидрати, то EGG&OAT+ слага край на вашето търсене.