Някога, съчетанието на обувките и чантата беше едно от най-сигурните неща в модата. Още бабите и майките ни знаеха, че обувки и чанта трябва да съвпадат в цветовете. Нещата обаче излязоха извън контрол, особено в последните години, когато на модните подиуми дизайнерите започнаха да правят всякакви експерименти. Така обувките и чантата в един цвят бяха изхвърлени зад борда. Започна да се налага контраст и противоположности, дори и взаимоизключване, но по един интелигентен и хитър дизайнерски начин.

Не че днес, ако сложите обувките и чантата в един цвят, ще ви сметнат за остарели, просто прекаленото налагане на новите тенденции направи едноцветното съчетание да изглежда нетипично. В модата обаче, нищо не е окончателно, дори облеклото. Точно бяхме научили баба и мама, че вече не е нужно да носят червена чанта с червени обувки и хоп, дизайнерите решиха да върнат обратно някои от “старите” тенденции. За щастие не буквално, но в някаква разширена тоналност на цветовете от една гама. Внимателно вглеждане обаче от моделите за 2016 показват, че на моменти има директно завръщане към стария стил.

Това, което е ново в съчетанието на чанта и обувки е внимателното вглеждане във формите на самите обувки и на чантата. Днес изборът е много по-голям и това предполага и повече съчетания. Затова дизайнерите се насочиха към игра с тоновете на цветовете, с материите, с овалните или с острите форми на обувките и чантите. Едно предизвикателство за модерните дами, които желаят да имат собствен стил и все пак винаги да са в крак с тенденциите.

Този нов тренд на 2016, който включва връщането на обувките и чанта в едноцветното съчетани, всъщност е свързан не толкова с цвета, а с наподобяването на нюансите, което като естетика е много различно от “античното” едноцветно. Така че, когато се насочвате към такъв избор, вгледайте се в детайлите и цветовете на обувките, и направете перфектното съчетание с чантата.