Фън Шуй е древно изкуство и наука за интериорното обзавеждане на дома по начин, който привлича положителната енергия. Самият термин „Фън Шуй“ означава вятър и вода. Той подчертава хармонията и баланса в заобикалящата среда. Теорията на това древно изкуство се основава на принципите на Ин и Ян, което означава че нещата трябва да са балансирани и изравнени. Дълго време тайната на Фън Шуй е била пазена от майсторите на това изкуство, като са споделяли само с господарите си тайните му, но ако дори и един съвет е бил даден на някой различен от тях, дори и на член от семейството на майстора, то тогава специалиста и цялата му фамилия са били убивани. Майсторите са предавали тайните си само на ограничен брой ученици, но само вербално, никъде не са се използвали документи, които са можели да попаднат в ръцете на външни лица.

Днес, Фън Шуй вече не е тайна и това велико изкуство носи огромно благоденствие, късмет, здраве и богатство на тези, които му се доверяват. Вижте някой от начините за обзавеждане на дома:

За спалнята

Първото правило е да премахнете всички форми на пасивно забавление, което означава, че телевизорът, компютърът и видео игрите нямат място в тази част от дома ви. Всички тези елементи нарушават потока на енергия и отклоняват фокуса от дейностите, за които е предназначена спалнята. Уверете се, че въздухът в стаята не се задържа дълго време и проветрявайте всяка сутрин. Ако спалнята ви е по-голяма, можете да поставите растения около прозореца или в близост до леглото си. Подходящото осветление е важна част, тъй като то е източник на енергия. Използвайте регулируеми светлини, които да озаряват стаята. Цветовете в спалнята трябва да са успокояващи.

За дневната

Всекидневната е първата стая, която посреща гостите ви. Всички мебели трябва да са насочени към вратата. Във всекидневната не трябва да има тъмни ъгли, направете осветлението си така, че да облива стаята в светлина, която привлича положителната енергия. За предпочитане е да се избягва поставянето на мебели до телевизора и музикалната уредба. Ако имате камина, поставете мебели около нея, така ще създадете топла и уютна атмосфера.

За кухнята

Това е мястото за приготвяне на храната и основно място за вашето здравословно хранене. Кухненският блок трябва да не е затворен, той трябва да гледа към стаята, за да може готвачът да усеща простора. Ако не можете да преместите печката, то изграждането на остров е една много добра идея. Това позволява на готвачът да бъде част от компанията и да усеща енергията на останалите хора в стаята. Печката, мивката и хладилникът трябва да бъдат поставени по диагонал на всички останали неща в кухнята, тъй като елементите огън и вода не бива да се смесват. Фън Шуй забранява тесните пространства. Ако самата стая не е с големи размери, то ограничете мебелите в кухнята до минимум.

Тези съвети за декориране са считани за носители на спокойствие, здраве и богатство. Целта е да се премахне бъркотията във всички пространства и да се освободи пътя на енергиите.

За допълнителни идеи при подредбата в стил Фън Шуй, посетете Fengshui.newage.bg и изпълнете дома си с любов и щастие!