Глюкоманан са фибри, които са извлечени от корена на растението коняк – Amorphophallus Konjac. В него се съдържат около седемдесет процента глюкоманан и се отглежда предимно в Япония. Глюкоманана традиционно се използва в ястия като юфка, японско желе и тофу.

Като всички диетични фибри и глюкоманана увеличава обема на изпражненията с вода, поради способността си да я абсорбира. По този начин отпадните продукти от храносмилането излизат по-лесно през дебелото черво и не го напрягат. При лечение на запек – тези фибри дават резултат около дванадесет часа , след като са приети.

Както всички фибри, които се разширяват в стомаха, така и глюкоманана може да се използва като средство за регулиране на телесното тегло. При разширяване в стомаха, фибрите усвояват мазнините, попаднали с храната и по този начин не им позволява да се натрупат в организма. Абсорбираните мазнини се изхвърлят от организма заедно с останалите отпадни продукти.

Освен това фибрите създават усещане за ситост, заемайки голямо пространство в стомаха. По този начин се консумира по-малко количество храна.

Благодарение на глюкоманан вие изгаряте излишните мазнини и коригирате телесното си тегло.

Приемането на този вид фибри може да понижи и лошият ви холестерол. Има редица изследвания, доказващи че освен намаляване на теглото се отчита и намаляване стойностите на лошия холестерол при прием на фибрите глюкоманан.

Провеждат се изследвания за доказване на положителните действия на фибрите глюкоманан при диабет тип 2. Доказано е , че при забавяне на храносмилането по-лесно се контролира и регулира нивото на кръвна захар.

Но не забравяйте и че приемането на големи дози глюкоманан, може да предизвика разхлабване на червата. Затова не бива да се превишава максималната доза фибри.

Подарете на себе си здраве и красиво тяло с ГЛЮКОМАНАН !!!