Как да изберем фитнес уредите, които ни подхождат?

Сред всички кардио машини – бягащи пътеки, гребни машини и крос тренажори, велосипеди и други, кой избираш? Може би тези, които изхабяват най-много калории или машините, които оказват най-малко влияние върху вашите стави?

Повечето фитнес инструктори препоръчват да изберете фитнес уреди, с които вашето тяло се чувства възможно най-добре. Най-полезния уред е този, който сме най-склонни да тренираме. Всичко останало е второстепенно.

Пътеките за бягане изгарят най-много енергия и освен това могат да се нагаждат към всички изисквания. Освен това те са предизвикателство за тренировката на баланса на тялото. Ако не се чувствате добре изберете друг уред или машина.

Степерите указват най-малко натоварване на мускулите. Вие използвате много мускулна маса, така че степента на изгаряне на калории също е голяма. Стационарните велосипеди са невероятен фитнес уред. Всички наши фитнес инструктори казват, че стационарния велосипед предлага тренировка с най-малко въздействие върху ставите. Трениращите с болки в коляното често се насочват към тези стационарни колела, тъй като въздействието на телесното тегло не е проблем, както с бягащите пътеки.

Гребните машини също са добри. Не се заблуждавайте, че с тях тренирате само горната част на тялото. Гребците за да загребат натискат силно с крака и така се тренира цялото им тяло. В крайна сметка не забравяйте, че просто трябва да тренирате и да сте редовни без значение кой фитнес уред ще използвате.
Може би най-добре е да ги сменяте и използвате всичките. Колкото повече мускулна маса вкарвате толкова повече енергия изхабявате. Хубаво е да се види в края на фитнеса на дисплея колко калории сте изхабили, но не забравяйте, че тези цифри се базират на средни стойности.

Някой хора просто спират дисплеите на фитнес уредите и използват метод наречен “работа за време” в залата. Казвате си, че трябва да тренирате 30 минути и разделяте фитнес уредите, както си искате например по 5 минути на уред. Важно е да тренирате тези 30 минути. Бъдете редовни и си задавайте реалистични цели за фитнеса. Бъдете сигурни, че в постоянните тренировки се отразяват на вашето тяло и щастлив живот.

Точно затова използването на най-добрия фитнес уред носи щастие от фитнеса. Вижте повече за качествените фитнес уреди в solarshop-bg.com