Интериорните врати са неизменна част от нашия дом. Те са един завършек на жилището, като му придават уют и топлина.

В това забързаното ежедневие често забравяме за поддръжката на този детайл. Но, естествено, както полагаме грижи за останалите мебели в дома, така трябва да се грижим и за интериорните врати.

Ако искаме да им осигурим по-дълъг живот, а те по-дълго време да красят нашия дом, следва да прочетем няколко съвета за лесна и бърза поддръжка на интериорните врати. С тях начинанието няма да отнеме много време и не е трудоемко.

За да се наслаждавате дълго време на този ефект, обаче, е нужно грижите, които полагате да се извършват както по правилния начин, така и да се случват редовно.

Ето и нашите съвети:

  • Съвременните модели са изработени от такива покритие, което позволява почистването му единствено с мокри кърпи, без да се налага да ползвате каквито и да е почистващи препарати.
  • Също така периодично трябва да се смазват бравите, пантите и дръжките на вратите, тъй като с времето се появява дразнещ и нетърпим звук.
  • Най-голяма нужда от почистване имат дръжките, защото най-често се използват, спрямо всички елементи от вратата. Това съответно е предпоставка за разпространяване на микроби. При тяхното почистването вече е необходимо да се ползват подходящи препарати и дезинфектанти. Не забравяйте да изберете подходящия препарат, според материала от който са изработени вратите.
  • Някои модели интериорни врати са остъклени или изцяло са изработени от стъкло. За този тип най-правилният начин за почистването им е употребата на спрей за прозорци. По този начин не само се почиства прахът, а й отпечатъците от пръсти .

Важно е да намираме време за грижата за интериорните врати, защото те са част от нашият дом и колкото повече сме запознати с правилните начини за тяхната поддръжка,  толкова повече време ще ги използваме.

За статията:
Грижа за интериорни врати – лесно и бързо
Заглавие:
Грижа за интериорни врати – лесно и бързо
Описание:
Интериорните врати са неизменна част от нашия дом. Те са един завършек на жилището, като му придават уют и топлина. Ето и нашите съвети...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: