Ако имате смели очаквания за предстоящото лято, ваканция, море, а след това в старта на есента и малък ремонт в дома, ви предлагам да научите някои свежи идеи на морска тематика, които да са полезни за бъдещата декорация и обновяване на дома.

Ако ви звучи леко нелепо, преди отпуската да говорим за ремонт или почистване на апартамент, то нека ви кажа, темата е как да спестите малки средства по време на почивката на море.

Със сигурност почивката на брега е свързана с многократни срещни с търговци, които предлагат голямо разнообразие от сувенири, изработени от естествени материали. Сред тези артефакти обикновено има и красиви ковчежета, богато украсени с миди.

Малцина от нас някога са си представяли да направят такъв подарък със собствените си ръце. Звучи леко сложно, но истината е, че изпълнението е много просто. Такива сувенири могат да са от полза и за украса на вашия дом. От вас се иска по време на почивката и докато траят разходките по брега на морето да събирате – миди, раковини, камъчета и всичко, което на пясъка върху плажа ви изглежда луксозно и бляскаво, достойно да краси вашия сувенир.

Когато се завърнете у дома може лесно да направите някои украси, заимствани от южните занаятчии. Имаме нужда от различни по размер черупки, моментно лепило, 2 броя четки и лак за дърво.

За целта украсете с миди не само дървесината, но също така и цялото ковчеже. На първо място, обмислете внимателно идеята за украса. В нея планирайте черупки от определен размер и цвят в резерв, тъй като по време на работа, те могат да бъдат повредени.Част от повредените могат да бъдат използвани като „галетата“ или още малко, фино да натрошите с кълцаник и да  поръсите върху цялото изпълнение.

Щедро смазване на цялата външна повърхност на адхезивния заготовката и поръсване на трохите от миди ще създаде по-луксозен завършек. Оставете лепилото да изсъхне напълно, след това отнемете излишните остатъци. Ако е необходимо, процедурата може да се повтори. Сега е време да пристъпите към работа по същество. Фирма за сондажи на вода има тук: http://evrosonda.com/vodosnabditelni-sondazhi-za-voda.

На първо място, трябва да се украсяват корицата, това е основният елемент. Можете да направите капака на една кутия за бижута, целият обсипан с големи обърнати черупки, геометрични форми, или, ако площта позволява символична надпис.

След поставяне на капаци пристъпят към стените. За да прикачите черупките не пестете лепилото, в противен случай може да се разпадне или съвсем да не залепне. След като успешно сте създали желания модел леко смажете сувенира с лак и оставете да изсъхне на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина. По сходен начин може да направите сувенир – писмо в стъклена бутилка. За целта използвайте стара бутилка от вино, която е измита и почстена от етикета. В нея поставете ситен, фин пясък от морския бряг, добавете пергаментна хартия, навита на дуло и завързана с канапено въже, в бутилката може да поставите и мидичка, раковина или водорасло (което предварително сте изсушили в продължение на няколко дни). Накрая запечатайте бутилката с коркова тапа и добавете красива панделка. Подаръкът ви е готов.

Основното нещо да правите подобни сувенири и украси е да творите с любов и в добро настроение!

За статията:
Идеи на морска тематика за обновяване на вашия дом
Заглавие:
Идеи на морска тематика за обновяване на вашия дом
Описание:
Идеи за освежаване на дома. Как да обновим дома си на морска тематика? Малцина от нас са си представяли да направят такъв подарък със собствените си ръце.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: