Модерният интериорен дизайн е предназначен за тези, които искат домовете им да бъдат добре проектирани, да са стилни и модерни, но без да са претрупани. Специфични за модерният стил са изчистените и неутрални стени в един цвят за цялата стая. В тази статия, опитните дизайнери на Моми Студио споделят няколко съвременни и актуални идеи за вътрешно обзавеждане, които може да използвате, за да направите вашият дом по елегантен, модерен и разбира се, стилен.

Цветове

Опитайте се да създадете атмосфера, която показва класа и елегантност, но без да прекалявате. Не използвайте прекалено много цветове, ако не искате те да доминират над цялостната атмосфера, по-скоро заложете на стилната простота.
Контрастът между светлите стени и тъмните мебели или обратното определено е отлична идея.

Мебели

Домашните мебели, като диваните например, също трябва да бъдат избрани в неутрални нюанси и тонове като сиво, светло бежово или сметана. Диваните обикновено са ниски, близо до пода, с елегантни линии, като заемат минимални пространства. Един от компонентите на модерния интериорен дизайн е използването на метални и стъклени облицовки по мебелите. Заложете на стилни масички за кафе, които са изработени от метална основа и стъклен плот. В спалнята идеално се вписват и изглеждат страхотно кожените италиански спални.

Изкуство и декорация

Чувствайте се свободни да поставяте произведения на изкуството като част от декорацията на вашия дом. Добавете вашия личен почерк като прибавите ваши снимки, модерни картини, стилни фигури, вази и други. Въпреки това се ръководете от принципа „по-малкото е повече“ и не претрупвайте стаите с прекалено много декоративни елементи.
Внесете „природата“ във вашия дом като във всяка стая поставите по едно-две красиви растения, които ще подобрят естетическия вид и освежават пространството.

Осветление

Осветителните тела са важна част от интериорния дизайн на една стая. Добавянето на LED осветление и на неонови лампи в различните мебели води до получаване на много по-персонализирано и привлекателно пространство за живеене. Осветителните тела трябва да бъдат практични и опростени, но също така да бъдат и с модерни и стилни форми като: квадратни абажури, неръждаеми висящи лампиони, стилни настолни лампи и други. Прекалената осветеност на дома може да измести вашата фокусна точка и да превърне атмосферата в апартамента ви прекалено стерилна.

Метал и дърво

Метали като неръждаема стомана, хром и никел са изключително популярни, тъй като придават модерна визия и лесно се почистват. Лесно ще предадете блясък в помещенията, ако заложите на метални домакински уреди, кранове и настолни лампи. За разлика от металните акценти, дървените пък придават модерен баланс. Заложете на мебели или други декоративни уреди с много светла или на много по-тъмна дървесина. За да предадете естествен ефект на вашия интериорен дизайн, включете в него като елемент от декорацията дървени маса, фоторамки, шкафове, фигурки и други.

Ако искате да направите така, че обзавеждането на дома ви да изглежда фантастично и изцяло отразяващо вашата личност, то най-добре би било да се обърнете към интериорен дизайнер, който ще ви помогне в реализацията на мечтания модерен интериорен дизайн.