Маркетолозите, които се занимават с PPC реклама, отделят наистина много време за работа над longtail ключовите думи. Причините за това са основно икономически. Те са по-склонни да генерират кликвания с по-високо качество, освен това и на по-ниска цена. Конкуренцията в тази ниша е много по-малка, в сравнение с останалите ключови думи. Например, „купете качествена черна рокля онлайн” излиза доста по-евтино в сравнение с „черна рокля” или „дамско облекло”.

Ключовите думи от този вид не са лесни за намиране. Това допълнително затруднява PPC рекламата. Има някои наистина ефективни начини, които ще ви помогнат да намерите онова, което търсите. Това ще повиши ефективността на PPC рекламата.

Използвайте полето за търсене на Google

Това е най-простият и най-ефективният начин за генериране на longtail ключови думи. Просто отидете на Google.com и започнете търсене с термина, който искате да включите във вашата PPC реклама. Google ще започне да прави предложения за търсенето, точно както прави, за да помогне на потребителите. Това са термини, които трябва да имате предвид за своята PPC реклама, защото вероятно потребителите ще ги използват.

Google прави тези предположения на базата на онова, което потребителите използват масово за заявките си за търсене. Използването и въвеждането на този подход, като практика за PPC рекламата, ще ви помогне да изберете най-правилните longtail ключови думи. Не е задължително те да имат висок обем на търсене. Важно е да се отбележи, че качеството им е определено по-високо, отколкото общите ключови думи.

Използването на Search Query докладите

Докладите съдържат данни за заявките за търсене, които са отвели потребителите до вашия сайт. Те трябва да бъдат използвани в PPC рекламата. Тези данни ще ви дадат нов поглед над провеждането на кампания с PPC реклама. Можете лесно да попълните списъците си с нови и ефективни ключови думи. В случай, че сте пропуснали longtail предложения, това е невероятна възможност да ги попълните.

Информацията от тези доклади, може да бъде наистина много подробна. Можете да получите достъп до отчета за заявките за търсене на ключови думи в кампанията или рекламната група. Освен това всеки рекламодател може да поиска детайлни данни за ключовите думи по отделно.

Следващата стъпка, която трябва да предприемете, е изключването на термините, които не искате да участват в PPC рекламата ви. Това ще помогне на Google да изключи всички неподходящи предложения. Също така не забравяйте да включите всяка дума, с която искате да ви откриват и в longtail ключовите думи.

Мислете като локален потребител

Локалното търсене набира все по-голяма скорост, вероятно и това е причината, поради която трябва да се използва и в сферата на PPC рекламата (http://www.seopal.bg/2013/01/как-да-оптимизираме-ppc-кампании-с-малък). Трябва да сте наясно, че повечето местни потребители са склонни да въвеждат и географско понятие при заявките си за търсене.

Именно това е причината, поради която е много важно да започнете да мислите, като локален потребител. Тогава чрез PPC рекламата си ще бъдете в състояние да насочвате много по-прецизно longtail ключови думи. Вероятно и приходите от тях ще тръгнат нагоре. Тази техника не се използва често от страна на рекламодателите, защото тя може да генерира голям обем от кликове, но ниско търсене.