Вентилаторите не са предназначени за използване само в закрити помещения. В търговската мрежа могат да бъдат намерени вентилатори, които са разработени така, че да се използват при променливи атмосферни условия. Този вид уреди биха могли да превърнат всяка веранда в чудесно и прохладно място дори и в най-горещите летни месеци.

Производителите на вентилатори са извадили много предложения, които биха могли да отговорят на вкуса на всеки потребител. Всяко открито пространство във вашия дом може да се охлади от бриза, който се създава.

Размери на вентилаторите

Вентилаторите, които са разработени специално за външните помещения варират сериозно в размерите. Най-малките сред тях са с перки от по 61 см., като могат да стигнат до два метра в диаметър. Най-малките сред тях могат да се използват на места, където пространството е заградено, като беседка, например. За по-големите пространства имате възможност за избор. Единият вариант е да използвате няколко малки вентилатори, за да охладите пространството. Освен това, можете да изберете и един голям вентилатор, ако това е по-подходящ вариант за дизайна ви.

Вентилаторите, които се произвеждат за открити пространства, са в толкова много цветове, размери и стилове, колкото и тези, които се правят за интериора. В случай, че обмисляте такава промяна, можете да бъдете сигурни, че ще намерите идеалния вентилатор, който отговаря на вашия дизайн. Освен това, покупката на такъв тип техника не се прави често. Причината за това е, че подобни уреди имат проста конструкция, която им дава възможността за доста дълъг живот. Правилният монтаж и поддръжка може да увеличи това време още повече.

Не бива да се притеснявате, че сметките ви за ток ще се повишат. Повечето вентилатори, които се произвеждат в последните години, са енергоспестяващи. Дори и да изберете модел, който няма тази функция, трябва да знаете, че този уред традиционно не дава голям разход на енергия. Със сигурност ще плащате много по-малко, отколкото бихте дали за използването на климатик.

Облицовка и дизайн

Дизайнът на вентилаторите е извървял много дълъг път. Това е причината, поради която те се произвеждат във всякакви стилове и материали. В случай, че си падате по класическите вентилатори от Викиват, такива каквито са били в самото начало, можете да изберете перките да бъдат изработени от дърво. Предложенията, които се намират на пазара, са наистина много разнообразни. Можете да избирате между различни видове, като кедър или туя. Освен това, облицовката на вентилаторите може да бъде и от различен материал, като пластмаса.

Вентилаторите могат да бъдат разработени в най-различни популярни стилове. Те могат да бъдат изработени в стилното матирано черно, естествено веднага можете да изберете нещо в другия край на спектъра, като бяло. В случай, че искате да запазите определен стил, има вентилатори, които са разработени в рустик, френски прованс, както и много други предложения.

Всеки потребител, който е решил да завърши декора си по този начин, трябва да помисли за захранването. Често това е проблем, когато става дума за екстериор. Необходимо е да се предвиди източник на захранване, който е достатъчно мощен. Проводниците, които се използват за свързването на вентилаторите на открито, също трябва да са съобразени с изискванията на климата.