Няма нищо по-приятно от това да се приберете у дома и да ви посрещне приятното ухание, идващо от дифузера с етерично масло, особено когато сте подбрали маслото сами и изцяло по свой вкус.

Това, за което не се замисляме е, че предимства на дифузера с етерично масло далеч не се изчерпват само с приятния аромат, който се носи от него. Той има и някои ползи за здравето, които определено си струва да се споменат (разгледайте предложенията на Pranarom.bg).

За по-качествена почивка

Поставен на етажерката в спалнята например, дифузерът помага да се отпуснете по-лесно, когато сте се усамотили и си отпочивате в стаята с приятен филм или интересна книга.

Ароматът на добре подбраните етерични масла (например лавандула) ще се отделя във въздуха и ще окаже своето положително въздействие. Това цялостно ще подобри не само съня ви, но и времето, в което възстановявате силите си след дълъг работен ден.

Помага в борбата с ежедневния стрес

В наши дни едва ли има човек, който не е подложен на стрес и напрежение в своето ежедневие. Спокойствието е лукс и едва ли има някой, който да се чувства напълно спокоен и застрахован от проблеми.

Едно от предимствата на дифузерите с етерични масла е, че насърчават чувството на спокойствие. Това става лесно, тъй като някои от отделяните във въздуха ароматни съединения въздейства директно върху съответните центрове в мозъка.

Макар че много различни видове етерични масла могат да бъдат полезни в това отношение, счита се, че лайка, лавандула и сандалово дърво оказват най-голям ефект.

Укрепва здравето на храносмилателната система

Ако поставите в дифузера етерично масло от копър или естрагон, това ще въздейства на някои центрове в мозъка, които отговарят за доброто функциониране на храносмилателната система.

Разбира се, това не може да замени лечението при проблеми с храносмилането и нуждата от някои медикаменти, които са ви предписани от лекар, но определено може да окаже влияние в подкрепа на организма и неговата по-добра работа.

Помага в борбата с розацея

Освен че помага за справяне със стреса и напрежението, поставянето на етерично масло от лавандула в дифузера помага за намалява появата на зачервявания по лицето в резултат от розацея.

За статията:
Има ли ползи за здравето от дифузер с етерично масло
Заглавие:
Има ли ползи за здравето от дифузер с етерично масло
Описание:
Няма нищо по-приятно от това да се приберете у дома и да ви посрещне приятното ухание, идващо от дифузера с етерично масло, особено когато сте подбрали маслото сами и изцяло по свой вкус.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: