Херния или по-специално ингвиналната херния е много често и широко разпространено заболяване, което засяга милиони хора и болката, която причинява може да бъде мъчително състояние, ако не се лекува навреме. Ингвинална херниация е сериозно заболяване, така че повече хора трябва да бъдат наясно със симптомите, за да се справят с този здравословен проблем.

Херния /като общ термин/ се случва, когато някои мускули или тъкани отслабват и позволяват на част от органи да се промъкнат през малък отвор, който се образува благодарение на това изтъняване. Ингвиналната херниация се появява, когато мускулите на ингвиналния канал отслабват и част от червата преминават през образувалия се отвор. Първия признак за това състояние е малка бучка в близост до бедрото, която скоро е последвана от болка в тази област.  Лице, което страда от ингвинална херния ще почувства дискомфорт и напрежение в областта на бедрата при кашляне или вдигане на тежки предмети.

Мускулно отслабване се появява с възрастта, но има и случаи, когато това се случва при раждането. Ако имат мускулна слабост, червата ще минат през отвора при вдигане на нещо тежко или ако сте с наднормено тегло. Понякога бременност може да предизвика появата на това състояние. Все повече жени страдат от ингвинална херниация, въпреки че никой не е застрахован от развитието на болестта.

Ингвиналната херния не е опасна болест и мнозина предпочитат да забавят операцията и да живеят с това състояние, опитвайки се да се държат далеч от физическо напрежение. Но това е погрешно схващане, което може да отложи операцията. Въпреки това трябва да се предприеме лечение, за да се избегнат по-нататъшни усложнения. Тези усложнения могат да бъдат тежки и животозастрашаващи, така че опитайте се да избегнете всякакви проблеми, с помощта на хирургията.  Това не е болезнена процедура с дълъг период на възстановяване. С напредването на медицината и техниката, тези методи са значително подобрени и ще позволят на пациента да се възстанови в рамките на няколко дни. Ако засегнатото място е доста болезнено и се разраства, трябва да се оперира възможно най-скоро, защото това е признак, че започва развитие на усложнения.

Ингвинална херниация е много често срещано заболяване, което се лекува от векове и няма нужда от притеснения или избягване на операция, ако сте диагностицирани с него. Веднага след като забележите подутина в областта на слабините, посетете вашия лекар и послушайте съветите му, за да предотвратите появата на усложнения.