Марка Hitachi пусна нова серия от леки перфоратори с различен накрайник. През тази година Hitachi пускат седем нови перфоратора, като те са от най-лекия клас между 2 и 3 килограма. Това са най-често използваните професионални перфоратори и затова Hitachi обръща сериозно внимание на този тип инструменти. Те са идеален помощник при различни монтажни, ремонтни и довършителни дейности във всеки дом или работно място. В голяма част от професионалните каталози за ръчни инструменти  на Hitachi присъстват модели, които отговарят на последните стандарти за световно качество.

Нова серия изделия и ръчни инструменти Hitachi 

Тази нова серия от модели е цяла фамилия, чрез която Hitachi може да предложи на своите клиенти богато разнообразие от перфоратори за професионална и домашна работа. Предимството на тези нови перфоратори е по-голямата експлотационна дълготрайност и намаленото ниво на вибрациите. Клиентите могат да избират своя перфоратор по ценови диапазон и според работните им нужди. При моделите Hitachi DH24PG и DH24PH разликата е във възможността вторият да бъде използван и като къртач. Всяко едно предимство обаче, означава по-висока цена на инструментите.

Моделите перфоратори на Hitachi имат два работни режима. Единият е свързан с ударно пробиване в строителни материали, а другият е за пробиване с изключени ударно действие, когато машина е в режим на работа като обикновена бормашина. Останалите инструменти имат трети режим, който е къртене. Всички модели перфоратори имат SDS Plus захващане на работния инструмент. Патронникът е с допълнителна защита, която служи срещу проникване на прах. За пробивини дейности в метали, дърво и други материали при изключено ударно работно действие се използва един допълнителен челюстен патронник с SDS Plus опашка, който се поставя в патронника на машината.

Най-важното при употребата на този вид инструменти е 200% жизнес ресурс на машините, които ги прави идеален избор за всеки клиент. Това подобрение на инструментите е постигнато с обновения и усъвършенстван електро-пневматичен ударен механизъм. Инструментите имат дълъг гаранционен срок и клиентите могат да бъдат спокойни при появата на случаен дефект.

С тези свои характеристики Hitachi имат изключително много предимства при производството на новите модели ръчни инструменти. Много професионалисти в бранша биха ги предпочели, защото те са с високо качество и са достатъчно достъпни като цена. Въпреки това дори Hitachi не могат да се доближат до качеството на TOPTUL, което към момента е недостижимо в този ценови клас.