Аксесоарите “усъвършенстват” изображението, като му придават цялост и пълнота. Независимо от това, правилният им подбор изисква осъзнаване и спазване на определени правила, които често пъти пренебрегваме. Това, което може да ни направи стилна дама или обратното коледно дърво е в малките детайли.

Основният знак за правилно подбрани на детайли е хармонията на изображението. Дръзкият опит да създадем прекрасна визия за празниците, много пъти е пренебрегван или обратното кара ни да изглеждаме абсурдно: http://www.interpolezno.com/prekrasna-viziya-predi-praznitsite.

Също така е необходимо да се разбере, че високата цена на аксесоарите не е гаранция за 100% хит. Демократичните бижута изглеждат много достойни.

Ето и някои правила за избор на аксесоари:

При избора на бижута е необходимо да се вземе под внимание формата на облеклото, с което ще се носят. Гладки материи, фини линии и овални обици. Единствено изключение, което само потвърждава правилото, са кръглите обеци и пръстени, съчетани с дрехите.

По-малкото е по-добро

Най-голямата грешка е желанието да се обличаме в съответствие с принципа “всичко наведнъж” – няколко пръстени със скъпоценни камъни с големината на гълъбово яйце, плюс рокля от последната колекция на модна дизайнерка, плюс чанта с лого на популярна марка. Това е апотеозата на лошия вкус. Точно както ако комбинираме забележителна прическа, лъскави чорапогащи, излишните кристали и пайети, високи токчета, дълбоко деколте, драматични мини пола. Всички те създават в образа вулгарността.

Когато избирате аксесоари, трябва да избягвате ненужни комбинация. Прекомерната педантичност, отделя прекалено внимание към детайлите могат на изображението. Най-добрият избор е елегантната скромност.

Аксесоарите трябва да допълват изображението, без да го затъмняват. Дори много скъпите бижута не трябва да отвличат вниманието от притежателя си. Не бързайте и до крайности, купувате евтини бижута – това също ще отвлече вниманието, но само ще бъде със знак минус.

За съжаление, много жени подценяват важността на аксесоарите, които могат правилно да поставят акценти на цялото изображение. Пренебрегването на детайлите заплашва със скука. В този случай жената може да носи най-модерните неща. Принадлежностите обаче могат да придадат и уникалност или обратното да отвлекат вниманието от същността на притежателката ви.

Какви аксесоари има?

Бижутерия – тук на почит са накити с естествени камъни. Модата е масивна, така че трябва да обърнете внимание на големите бижута, като акцент, привличащ вниманието. За едрите дами не се препоръчват масивни бижута. Те визуално ги правят още по-големи. В техния случай най-добрият избор е многопластов от мъниста, елегантни висулки, тънки пръстени – всичко това ще направи фигурата по-елегантна.

Чанти – този аксесоар съдържа жизненоважни неща като мобилен телефон и козметична чанта. Така че тук е практическа употребата. Изборът на дамска чанта зависи от ситуацията. Дали тя ще се ползва за: офис, плаж, ресторант, екскурзия и т.н. Безспорен и следователно най-добър ще бъде изборът на класическия модел – високата цена е оправдана с високо качество и уместност в почти всяка ситуация. Тенденцията през последните години са насочени към моделите за тържествени събития.

Часовници – те имат оригинална функция и ориентацията във времето, но в наши дни не са нищо повече от аксесоар. Днес часовникът е маркер на успеха, който информира другите за състоянието и финансовото състояние на притежателката си. Това важи и за мобилните телефони.

Шал – подобно на коприненият шал и шалът от шифон не е излишен. Дори е абсолютно необходимо. Той може да бъде връзван като тюрбан, извит на една страна, красиво обвързан с косата, носена увит около шията. Също така ярката носна кърпа може да бъде поставена в бримката на джинсите вместо колан, като декорация на дръжките на чантата или в тон с панделката на обувките на токчета.

Какво по-добро отлично облекло за лятна вечер? Още много полезни и интересни съвети може да откриете на сайта: Interpolezno.com.

За статията:
Как да комбинираме аксесоарите
Заглавие:
Как да комбинираме аксесоарите
Описание:
Аксесоарите "усъвършенстват" изображението, като му придават цялост и пълнота. Ето и някои правила за избор на аксесоари...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: