Когато избираме интериорни врати за дома, трябва да имаме предвид, че те разделят две помещения едно от друго. Пазарът предлага богата гама от модели, които са в състояние да задоволят  вкуса на всеки, без значение дали клиентът държи на стабилна изолация или на красив дизайн.

Откъде да започнем?

Като за начало е добре да се запознаем с техническите параметри на избраните модели. Също така трябва да сме наясно дали в дома ни има висока степен на влажност. Ако е така, трябва да избягваме интериорни врати, изработени  от ПДЧ плоскости.

  • Видове интериорни врати

Най-масовите интериорни врати, които можем да срещнем, са изработени от дърво, HDF материал или стъкло.  Всяка една от тях може да бъде направена като плъзгаща с механизъм или в два различни цвята, така че да си пасне с интериора в и извън помещението.

  • Крило

Фалцовите интериорни врати са едни от най-разпространените. Те са с релефно покритие. Другият вид крила са безфалцови или „тапетни”. Пълнежът на вътрешните врати може да бъде тип „пчелна пита’’, или „перфорирано ПДЧ”. А рамката на  повечето модели е от  HDF.

  • Покритие

Ако целта ни е само красив дизайн, естественият фурнир, с дървесни шарки е идеалното решение. Ако пък в дома ни има малки деца, то моделите с фолио или ламинат не са особено удачни. Най–практични са тези с МДФ плоскости. Техните предимства пред останалите са, че могат да се пребоядисат, по-здрави са и почистването им е по-лесно. На който и вариант да се спрем, трябва да обърнем внимание на това от долната страна да бъдат окантовани.

  • Каса

Тук отново имаме голям избор. Съвременните каси са регулируеми и се предлагат в няколко размера. Предлагат се и специални, за обличане на метални каси.

  • Дизайн

Дизайнът на моделите е различен. От класически и изчистени, до такива с екстравагантни орнаменти, стъкло или дървесна шарка.

Изберете своята врата, без да съжалявате после.

За статията:
Скрити трикове при избора на интериорни врати
Заглавие:
Скрити трикове при избора на интериорни врати
Описание:
Когато избираме интериорни врати за дома, трябва да имаме предвид, че те разделят две помещения едно от друго. Откъде да започнем? Трикове.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: