Има няколко лесни рутинни стъпки за постигане на добри резултати в грижата за външния вид. През годините ни учат, че нашата красота и добър външен вид зависят изцяло от индустрията за красота.

Много блогъри за красота от време на време говорят за средствата, „без които е невъзможно да бъдеш красив“. Междувременно има прости правила, спазвайки които, можете не само да спестите, но и значително да подобрите външния си вид.  Може да разгледате и нашите продукти за красива кожа.

Ограничете излагането на слънце през топлия сезон

Експертите изчисляват, че 90 процента от стареенето на кожата се причинява от излагане на слънце, особено при хората със светла кожа. Да не говорим за още по-тревожния риск от рак на кожата. Имайки предвид всичко това, най-добре е да ограничите малко излагането на слънце или да потърсите сянка, когато сте на открито.

Не забравяйте да защитите кожата около очите си, ако не можете да нанесете слънцезащитен крем и да носите слънчеви очила! Кривогледството изобщо не предпазва очите ви и ако прекалите с него, може да се окажете с повече бръчки и бръчки около очите и челото.

Пий повече вода

Докато питейната вода не хидратира директно кожата, тя помага на всички системи на тялото да работят по-добре. Освен това помага на черния дроб да детоксикира тялото, намалява подпухналостта, подобрява функцията на бъбреците (което от своя страна помага за изсветляване на тъмните кръгове под очите) и дори може да помогне при кожни заболявания като псориазис и екзема. Как да разберете дали не пиете достатъчно вода? Проверете урината си! Ако е наситен нюанс на кехлибар, време е да пиете. Цветът на лимонада означава, че сте добре!

Откажете се от сладкото

Понякога отнема известно време на кожата, за да разбере как сме се чувствали или какво сме яли през изминалата седмица. Ако вашият източник на енергия е предимно добавена захар и рафинирани въглехидрати, може да започнете да забелязвате отрицателните им ефекти върху кожата си.

В крайна сметка прекомерната консумация на един вид храна натоварва тялото и кожата. Така че твърде много ексфолиращи киселини могат да разрушат защитната бариера на кожата ви, точно както твърде много захар може да причини скок на инсулин (хормон, произвеждан от панкреаса, който регулира кръвната захар) и възпаление на кожата.

Този процес произвежда ензим, който се прикрепя към колагеновите влакна, като ги разгражда и ги кара да губят сила и гъвкавост.

Ако забележите, че кожата ви става по-уязвима от слънчевите лъчи, губи еластичност, появяват се акне и други несъвършенства, проверете сами: какво движи вашата диета и можете ли да възвърнете контрола върху приема на захар?

Например справянето със стреса може да помогне за възстановяване на мозъчната енергия, необходима за приготвяне на домашни ястия. Проучванията показват, че вашето акне и/или розацея се влошават или изчезват в зависимост от това какво ядете, така че може да е свързано и с диета.

Не докосвайте лицето си и по-малко оправяйте косата си

Пукането на пъпка понякога може да изглежда правилно, но можете да нанесете много повече щети на кожата си, отколкото си струва да поправите веднага. Първо, има вид акне, наречено механично акне, което се причинява от триенето при докосване на лицето и избутването на масло и бактерии обратно в порите.

Второ, чопленето и стискането на кожата може да доведе до образуването на белег или кафяво петно, наречено следвъзпалителна хиперпигментация. В крайна сметка се справяте с белези, а не с пъпки, но това не е избор или/или. Можете да живеете и без двете!

Източник: https://www.dermacodebg.com/

За статията:
Как да поддържаме добър външен вид на кожата
Заглавие:
Как да поддържаме добър външен вид на кожата
Описание:
Има няколко лесни рутинни стъпки за постигане на добри резултати в грижата за външния вид. През годините ни учат, че нашата красота и добър външен вид зависят изцяло от индустрията за красота.
Автор:
Издател:
Gotvarstvo.Net
Лого: