Психолозите казват, че всеки навик може да се развие за 3 седмици. През това време следвайте тези указания:

  • Помислете защо сте решили да преминете към здравословна диета. Всеки си поставя цели: някой иска да подобри здравето си, а някой иска да загуби излишните килограми. Поставете си конкретна цел и се стремете към нея.
  • Инсталирайте приложение за проследяване на калории, намерете онлайн услуга за броене на калории или просто вземете бележник, в който ще записвате всичко, което ядете. Можете също да записвате количеството вода, което пиете. Това ще ви помогне да анализирате диетата си и да я подобрите.
  • Свиквайте постепенно с иновациите в храните. Колкото по-рязко се въвеждат ограниченията, толкова по-голям е рискът от провал.
  • Гответе разнообразни храни. Не яжте едно и също нещо, иначе бързо ще ви омръзне. Храната трябва да бъде не само здравословна, но и вкусна.
  • Опитайте се да се храните у дома. Изчисляването на съдържанието на калории и съотношението на хранителните вещества в храната, която ядете извън дома, е много трудно. Освен това, ако сте свикнали да се храните навън, има висок риск да се отпуснете и да преядете.
  • Опитайте се да посещавате супермаркети с пълен стомах – това ще ви спести от импулсивни покупки.

Правилно структурираната диета е лекота и енергия. Здравословната храна има положителен ефект върху здравето и благосъстоянието. Подобрява се работата на стомашно-чревния тракт, кожата, косата и ноктите придобиват здрав вид, наднорменото тегло изчезва. В рамките на няколко месеца след преминаването към здравословна диета ще забележите резултата. И повярвайте ми, струва си!

Водата е основният елемент на правилното хранене. Без вода тялото не може да функционира. Ето защо е много важно да се пие толкова, колкото тялото изисква. За да поддържате оптимално ниво на водния баланс, трябва да пиете поне два литра на ден. Най-полезно е да пиете чиста вода, а не чай, кафе или сок.

Ако почувствате глад, опитайте първо да пиете вода. Понякога мозъкът бърка сигналите за жажда с сигнали за глад. Ако чувството на глад в същото време е преминало, тогава храненето може да бъде отложено.

За статията:
Как да преминем към правилно хранене?
Заглавие:
Как да преминем към правилно хранене?
Описание:
Правилно структурираната диета е лекота и енергия. Здравословната храна има положителен ефект върху здравето и благосъстоянието.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: