Първо, е необходимо да установим причината за излишното тегло – нарушение в обмена на веществата в организма, застоял живот и др. Следователно, за отслабването без диети е необходимо да изберем такива етерични масла, които да нормализират обмяната на веществата и действат диоретично. За тази цел използваме хвойново масло.

www.stilna.net препоръчва да се използва вътрешно – капваме няколко капки върху бучка захар или късче хляб. В резултат на това не само ще отслабнем без диети, но и пречистваме от токсичност организма си. Хвойновото и кипарисовото масло препоръчваме да се използва също за масаж и за вана. Приготвя се смес от 13 капки от кипарисово масло, 12 капки от хвойново и 50 мл жожоба. Тази смес се използва за масаж, втрива се в кожата и едновременно се масажира. За ваната са достатъчни 4-6 капки от тази смес. За ваната може да се добавят 2-3 шепи морска сол.

Прекрасно средство за отслабване е и портокаловото масло. Дозировката е 6-10 капки от маслото на 10 грама масажен крем или 3-5 капки във ваната. Правилното съотношение на маслата не само намалява теглото, но и способства качество на отслабването. Предотвратява целулит, сбръчкване на кожата, повдига мускулния тонус.

Ароматерапията помага да се намалят килограмите и да отслабнем, ако правилно използваме етеричните масла.

За какви ли не цели се използвали ароматите в древните времена! Те били неизменни в религиозните служби, на светски мероприятия, средство за съблазън, лечебно средство. Сега спектърът на използване е също толкова широк.

За нас е важно, че с помощта на ароматерапията можем да свалим излишни килограми. Разбира се, в началото звучи направо невероятно. Все пак, ако не сте склонни напълно да се доверите на ароматните масла, то изберете този метод като допълнение към диета или физически натоварвания. Ще видите, че ароматерапията наистина помага да се отървем от излишното тегло и е много приятно.

За отслабването без диети етеричните масла се използват разнообразно – да се втриват по време на масаж, да се добавят към ваната, за инхалации, а в някои случаи се приема вътрешно.

Ароматерапия за намаляване на апетита

Препоръчваме вдишване на етеричните масла, за да намалят апетита. Притискаме едната ноздра и вдишваме с другата. После сменяме с другата ноздра. Много полезно е за хора с хроничен глад. Добре е да се прилага преди хранене. Препоръчваме аромати на мента, ванилия, зелена ябълка, канела.

Важно е да се знае, че ароматерапията не се препоръчва при бременни, а портокаловото масло не бива да се нанася непосредствено преди слънчева баня.