Преди да отговорим на този въпрос, следва да се запитаме защо да си купим велоергометър?

Защото фитнес уредите като велоергометърът, са най-използваните и достъпни фитнес уреди за кардио тренировки.

Велоергометри се предлагат на сравнително ниска цена и са лесни за употреба. Предоставят високо ефективна кардио тренировка и разнообразни упражнения. Изклюително лесни за поддръжка, монтаж и демонтаж.

Велоергометрите натоварват мускулите върху бедрата, колената и глезените, което е идеално за начинаещи, възрастни хора или тези, които страдат от контузия.

Какво да гледаме преди да закупим такъв фитнес уред за в къщи?

Започнете със спирачна система. Има няколко вида спирачки, като електронната спирачна система, която предлага наличие от различни програми за натоварване. Механичната спирачна система е евтина, но се нуждае от редовна поддръжка. Въздушнатаспирачка има по-голямо съпротивление.

Има два вида велоергометри като разположение – такъв, с които тялото ви е в хоризонтално или вертикално положение. Вторите са по-лесни за монтаж и демонтаж, и имат допълнителна опора на гърба. Това е подходящо за хора с болки в кръста, но заемат малко повече място.

Вижте какви колоездачни програми се предлагат. Те създават разнообразие на тренировка и мотивация чрез симулиране на различни курсове, което ви позволява да създавате свои собствени програми или чрез контролиране на сърдечната честота.

Проверете захранването – може да бъде самостоятелно или чрез електричество.

Има и няколко позиции за приспособяване към трениращия. Проверете дали седалката и кормилото могат да се местят напред и назад, както и нагоре надолу.

Уверете се, че рамката е изградена предимно от метал, заварките са спретнати, общото покритие е добро, без остри ръбове и че движещите са адекватно защитени от любопитни пръсти на деца.

Не на последно място е гаранцията на велоергометъра. За да сте сигурни в своя фитнес уред, използвайте доказани магазини, като Спортен склад със сигурна гаранция и качество на велоергометрите си.