Често мъжете не са на „ти” с голяма част от сексуалните термини, така че е време да промените това и да се информирате повече на тази тема. Еректилната дисфункция е всъщност проблем с потентността при силния пол и невъзможността да настъпи пълна ерекция на члена, тоест така не може да се осъществи полов акт с жена. Така могат да се появят много емоционални проблеми, защото по този начин не само, че не можете да задоволите нуждите си от секс, но и започвате да страдате от ниска самооценка.

Наистина ли еректилна дисфункция е част от старостта?

Това е мит, който и до днес върлува из обществото ни. Истината е, че вашата сексуална активност не е свързана с възрастта ви или пък с това, колко е голям пениса ви, а с полова конституция. Днес можете да намерите много типични примери затова, тъй като поради стресовите ситуации на много от мъжете, се появяват редица сексуални проблеми, като един от тях е именно мъжката еректилна дисфункция. Ако един мъж има добра полова конституция, тогава той може да се занимава със секс до дълбока старост, но и дори да зачева деца.

Какви са причините за мъжката импотентност?

Факторите, които могат да доведат до този проблем се разделят основна на две групи – здравословни и емоционални. Така например е доказано, че наследствения диабет е възможно да доведе до нарушена ерекция, както и много други заболявания влияят на половата ви активност. Стресът също е една от най-честите причини затова, тоест така един вид мъжът пренася проблемите си от работата и ежедневието в леглото, мислейки за тях и това води до невъзможността му да осъществява сексуални контакти с жена. Днес дори се споменава и се обсъжда темата, че мъжката еректилна дисфункция може да носи наследствен характер, но все пак това все още не е доказано.

Водете активен начин на живот и се постарайте да изолирате напрежението и проблемите от личния ви живот. Започнете да практикувате вашето хоби или ако нямате такова все още, просто си намерите занимание, за да може денят ви да е наситен с много положителни емоции. Освен това, не бива да забравяте за редовните прегледи при доктор, за да сте сигурни, че всичко е наред.