С всяка година модата се променя. Дали ще е промяна в дрехите, обувки, прически или пръстени, всяка година се създава нещо ново.

Днес искам  да поговорим за годежните пръстени. Годежният пръстен е особен вид бижу, което може да преобърне живота на една жена. Много има какво да се обяснява за това как да изглежда и как да бъде връчен един пръстен за годеж, но най-важната му функция е той да изглежда толкова невероятно и зашеметяващо, че да се чуе заветното “Да”. Определено, когато жената  види малката кутийка, очаква да види пръстена, който е уникален, точно за нея – единствен!

Винаги са били на мода пръстените с диамант – дали ще бъда огромен да се види и от Айфеловата кула или мъничък, жените винаги са държали на неговото присъствие. За тези, които мислят, че това е много клиширано, на мода вече са не диамантените пръстени, а изумрудените. Те изместват диамантите и сапфирите от най-търсените скъпоценни камъни за годежни пръстени.

Смарагдът, което е другото име на изумруда, изразява любов, надежда и вечна младост, и именно в това се крие отговорът на въпроса, защо е толкова предпочитан от бъдещите младоженци.

Другият важен фактор в модата на годежните пръстени е, че все по-популярни стават тези с нестандартен дизайн. Пръстените биват с камъни под най-различна форма и в най-разнообразни цветове, а не са малко и дамите, които сами си казват какъв вид камък предпочитат – опал, рубин, топаз, ахат, изумруд или обикновени Сваровски.

Задължително е обаче годежният пръстен да има камък! Изчистени пръстени от благороден метал са само венчалните халки. Различни видове можете да видите в интернет, а интересни снимки и информация за актуалното в модата лично аз чета във форума за всяка жена – kokita.eu

Друго, което има при закупуването на пръстените е, че много мъже биха желали нещо да означава камъка или да мъде със своята си магия. Често за започнали да закупуват камъни според зодията, но това е много рисковано и е най-хубаво да бъде проверено хубаво, защото понякога се случва камъка да не отговаря на зодията и да донесе лош късмет.

Кои скъпоценни камъни какво означават?

Например, сапфирът е символ на целомъдрие и надежда, тюркоазът – на любов и богатство, опалът – на лош късмет. Топазът е знак на вярност, перлата – на красота, смарагдът – на късмет в любовта, а диамантът на чистота и вярност.