Новите домейн имена станаха достъпни за регистрация наскоро. Интересът към тях продължава да расте в геометрична прогресия. Те дават много възможности за развитие на бизнеса от всички секции на индустрията. Организирането според домейн имената никога не е било толкова лесно и забавно. Освен това всеки може да си позволи да е много по-свободен и креативен, когато става дума за избора на наименование.

В случай, че все още не сте имали възможността да се запознаете с това нововъведение, ще разгледаме някои индустрии, които могат да използват възможностите на новите домейн имена.

1. Финанси – В случай, че работите в сферата на финансите, можете да си отдъхнете. Пред вас се отварят неограничени възможности по отношение на домейн имената. Вие можете да избирате сред суфикси като .bank, .loans или .ventures. Всяка стратегия, която провеждате по отношение на сайтовете си, както и цялостната SEOоптимизация на компанията ви, ще бъде подпомогната от новите разширения. Освен това можете да помислите за регистрацията на повече от едно, за да получавате повече външни връзки за всеки от сайтовете си.
NetNames съобщава за много интересно явление, което се наблюдава. Потребителите проявяват това, което се нарича „пристрастие”. Изразява се в това, че смятат едни домейн имена за по-престижни от други по отношение на банковата сфера само защото са предназначени за тях.
Важно е да се отбележи, че тези пристрастия често могат само да ограничат възможностите. Домейни като .ventures или .bank биха могли да бъдат идеални за стартиращи и малки фирми, които се занимават с лични и частни банкови услуги.

2. Търговия на дребно или мода – Най-подходящите суфикси за сферата на модата са .clothing, ако се занимавате с търговия в интернет. В случай, че фокусът е повече върху модата и съветите за стила, както и върху търговските марки, можете да изберете .fashion или .style. Това е страхотен начин да се издигнете в резултатите от класирането на търсачките. Elisa Cooper, която е маркетинговият директор на Mark Monitor, съветва професионалистите да изградят ясни политики по отношение на регистрацията на новите домейни. Нейният съвет ще ви предпази от объркване на клиентите. Направете прехода плавно и не засипвайте потребителите си с ненужна информация.
Специализираните домейни дават шанс на много нови търговски марки за дрехи да се брандират много по-бързо и лесно. Така те много лесно биха се доближили до успеха на брандове като Taylor, Steven Alan и the Alexander Wang.
Истината е, че регистрацията на домейн името няма да ви донесе моментален успех. Това обаче е една голяма крачка в професионалното развитие на всеки бизнес.

3. Организации с нестопанска цел – Ако вашата сфера на действие са благотворителните дейности, то можете да регистрирате .ngo, .give или .donate. Запазете домейн името колкото се може по-просто, защото обикновено откриването на този тип сайтове е достатъчно трудно. Браншът на организации с нестопанска цел е невероятно наситен и тези сдружения имат често ограничени бюджети.
Нерядко се случва сайтовете на тези организации да стават жертва на хакери, които са с различни убеждения. Обикновено те са много лесна мишена, тъй като не отделят внимание на сигурността на страниците си.
Вероятно простите домейни, които завършват на .give, ще бъдат наистина много успешни. Желаещите да регистрират трябва да побързат, за да не се вдигнат цените поради големия интерес.