Много често се случва да станем свидетели на кампании за локално търсене, които не са съвсем добре развити. Това може да се дължи на неправилното разбиране на тази сфера от маркетинга. Повечето собственици на малък и среден бизнес нямат много време да четат за промените в местното търсене. Резултатът от това е, че възникват много митове, за които няма никакви реални причини.

Мит №1

Трябва да имате ключова дума в името на домейна си. Това наистина не е необходимо, за да имате успех в локалното търсене. Фирмите, които прилагат тази тактика на всяка цена, имат често само начални познания за SEO оптимизацията.

Това не е тактика, която ще ви донесе предимство в локалното търсене. Не губете време, за да регистрирате домейн име, а засилете усилията си спрямо другите фактори, които влияят на местното търсене.

Вероятно трябва да се отбележи, че доста фирми печелят трафик благодарение на търговската си марка. Затова няма нужда да регистрирате домейн име, което да съдържа ключова дума, за да успеете в локалното търсене. Можете да се съсредоточите в изграждането на авторитета на своята търговска марка.

Мит №2

Трябва да имате страхотни ревюта от клиентски мнения и рейтинг. Рейтингите не са признат фактор за класирането в локалното търсене на Google. Най-добре е да се фокусирате върху качеството на продуктите и услугите, които предлагате на клиентите си. След това добрите отзиви сами ще последват.

Очевидно е, че навсякъде по света приемат критиката много насериозно. Обръщайте здравословно количество внимание на коментарите от клиенти, като винаги им отговаряйте.

Вярно е, че оценките и отзивите могат да имат въздействие върху бизнеса ви, но все пак те ​​не засягат ранглистата. За да играете на сигурно, следвайте съветите, които ще ви помогнат да получите повече мнения. Това е начинът коментаторите да заработят за вас. Не забравяйте, че е ефективно да реагирате на лоши отзиви.

Мит №3

Twitter и/или Facebook (които иначе са задължителни платформи в маркетинга, както можем да прочетем от тук: http://www.seopal.bg/2014/01/5-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81/ ) са безполезни за моя тип бизнес. Донякъде е вярно, че някои бизнеси се справят по-добре на полето на социалните мрежи. Това им дава и известно предимство, що се отнася до локалното търсене. И все пак, дори когато работите в категорията на бизнес, където клиентите ви най-вероятно няма да искат да се свържат с вас в социалните медии, вие трябва въпреки това да създадете страници на тези места.

Профилите в социални мрежи като Twitter и Facebook, които предоставят различни функции, могат да помогнат на онлайн репутацията ви. Те ще ви помогнат както в локалното търсене, така и да изпреварите конкуренцията.

Мит №4

Имате нужда от профили за местно търсене за всяко различно свое местоположение (всеки ваш клон). Бизнесът, който се намира близост до търсещия, винаги има предимство в локалното търсене. Все пак това не означава, че трябва да си правите отделна страница за всяко ново местоположение, до което се е разраснала вашата фирма.

Един бизнес може да се класира за множество градове в Google, без да има физическо присъствие там. Въпреки това със сигурност съществуват фирми, които ще получат виртуални адреси, което вероятно ще им додаде повече успех, докато потребителите провеждат локално търсене.

Това са част от митовете, към които трябва да се подхожда много внимателно и разсъдливо. Направете това, което е най-добро за бизнеса ви, съветват професионалистите от Seopal: http://www.seopal.bg/google-adwords/