Можем ли да правим Корекция в размера на интериорните врати?

Винаги възниква въпроса за къртенето, когато става въпрос за ремонт или подмяна на нещо в жилището ви. В някои случаи може да се наложи да се направи корекция, която в други случаи може да бъде избегната с компромисни варианти. Когато подменяме интериорните си врати, се нуждаем от определени размери на строителните отвори, които са нужни за монтаж за стандартните размери интериорни врати. Обикновено отворите нужни за монтажа на този тип врати са от порядъка на 70/80/90 см за широчина, като естествено можем да си позволим +- 1 см от дадените, в същото време ни е нужна и височина 202/203см.

Какъв проблем може да възникне при нужда от корекция на интериорна врата?

Тъй като в повечето случаи настрани има начин за корекция на отвора, по-проблемна става височината, където на много места има бетонни колони, трегери или просто нещо ограничава къртенето за достигане на нужната височина. Ето тук идва компромисния вариант. Повечето интериорни врати да не кажем всички, подлежат на подрязване в определени граници. При фалцовите врати е допустимо подрязване в долния край до 5 см, защото самите крила предразполагат за рязане само долу, тъй като в горната страна има фалц, които не се реже. Не е добре да се реже повече от това също така и от гледна точка на това, че колкото повече се реже дръжката, пада на по-ниско ниво и естетически не изглежда добре.

При интериорните врати без фалц или тапетните врати имаме повече възможност за корекция на крилата, тъй като те могат да се подрежат равномерно и горе и долу тук говорим за допустимо подрязване от 8 до 10 см разпределено горе и долу. И все пак не трябва да прекаляваме, тъй като те имат дървена рамка на определени сантиметри, която е добре да се запази.

Така че след написаното дотук става ясно, че имаме вариант да направим корекция в размера на интериорните си врати, за да избегнем неприятното за всички къртене.

За статията:
Корекция в размера на интериорните врати
Заглавие:
Корекция в размера на интериорните врати
Описание:
Можем ли да правим корекция в размера на интериорните врати и какъв проблем може да възникне при нужда от корекция на интериорна врата.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: