Най-трудната задача при избора на интериорните врати е да изберем точния цвят. Хубаво е той да отговаря на обзавеждането в дома ви.

Вратите и дограмата

Много хора искат цветовете на дограмата и тези на вратите да са едни и същи. Това е изключително трудно, тъй като почти винаги ще има леко разминаване между тях. Най-сполучливи са съвпаденията при избора на цвят венге. Друг вариант е да наблегнете на контрастирането и светлата дограма да я съчетаете с тъмни, както е характерно за повечето врати във Велико Търново.

Вратите и стените

Ако стените ви са с ламперия, най-добре е да изберете цвят, близък до тях, в дървесни и топли нюанси. Ако пък са с тапети или боя, смело контрастирайте – светли стени и тъмни врати стои повече от стилно и впечатляващо.

Вратите и подът

Тук е хубаво цветовете на вратите и пода да са в една и съща цветова гама. Така се постига хармония и добър дизайн. Хубаво е да изберете цвета на вратите си преди да изберете този за пода, защото там гамата е много по-широка и ще може лесно да ги уеднаквите. Но задължително е вратите да се монтират след поставянето на подовата настилка и след приключване на всякакви ремонтни дейности.

Интериорните врати и входната врата

Има два варианта. Или входната врата да отговаря на цвета на интериорните и да се постигне един баланс и приятно преливане в цветово отношение. Или пък да са в напълно противоположни и входната да се откроява – в повечето случаи в тъмен нюанс. Все пак тя е портала за вашия дом и трябва да е забележителна.

Не е лесна задача да съчетаете красиво и стилно интериорните врати с  пода, дограмата, стените, входната врата и т.н., но пък ако го направите умело, това ще ви доставя огромно удоволствие. За вас ще бъде чест да стоите у дома и да се наслаждавате на това, което сами сте сътворили.