Може би неведнъж сте чували за магнезиево олио – една по-различна форма на магнезия като добавка, с която можем ефикасно да си набавим така нужния ни на тялото магнезий. Но освен за попълване на депата на магнезий в тялото, магнезиевото олио, прилагано под формата на масажи, спомага състоянието на мускулите и премахването на целулита. То притежава хидратиращи свойства, които подхранват кожата и я правят изключително мека на допир.

Един от ефикасните масажи с магнезиево олио е този на мускулите. Много хора често са подложени на продължително физическо натоварване. То може да се дължи на продължителни тренировки при спортистите или пък на такъв тип работна дейност. Както добре знаем, магнезият е елементът в тялото, който най-лесно се изчерпва. При обилно потене, той се отделя от тялото ни. Неслучайно, на активно спортуващите се препоръчва допълнителен прием на магнезий под формата на добавки. Неговата липса лесно може да се усети чрез мускулни крампи или т. нар. схващания. Именно в тези случаи масажът на мускулите с магнезиево олио е чудесно решение. От една страна, те ще се отпуснат от насъбралото се в тях напрежение, от друга страна, ще набавим на организма нужното му количество магнезий.

Когато говорим за красота и здраве, няма как да не споменем антицелулитните масажи. Според последни проучвания, масажите с магнезиево олио и вендузи ефикасно премахват целулита в засегнатите области. Вендузите са малки „чашки“, които могат да бъдат изработени от стъкло или силикон. Използвани по правилен начин, те създават силен вакуум между тях и кожата. Този вендузен масаж, подкрепен с магнезиево олио, което позволява движението на вендузите по засегнатите зони, силно спомага премахването на така нежелания целулит. Тези процедури могат да се прилагат в домашни условия, като курсът може да продължи по-дълго в по-тежките случаи. Допълнителен плюс при използването на вендузния масаж е подобряването на кръвообращението, което от своя страна спомага отделянето на токсините от тялото. Съчетан с правилен режим на хранене и леки тренировки, тези масажи с магнезиево олио ще спомогнат цялостното отслабване на тялото.

За статията:
Магнезий под формата на олио за ефикасни масажи
Заглавие:
Магнезий под формата на олио за ефикасни масажи
Описание:
Може би сте чували за магнезиево олио – една по-различна форма на магнезия като добавка, с която можем ефикасно да си набавим така нужния ни на тялото магнезий.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: