Дами, използвайте модата като ваш съюзник. Тук са събрани няколко лесни хитринки, с които да скриете някое и друго излишно килце. Дори и леко пълната фигура може да изглежда неповторимо.

Преди време аз изглеждах… да кажем, леко закръглена, или по-точно – приятно закръглена. Всичко добре, но понякога това мое телосложение ми играеше лоша шега. Не ме възприемаха достатъчно сериозно, когато ситуацията налагаше това, или пък когато трябваше да ме приемат на шега, то отново външния ми вид бе фактор, който пречеше. Неприятно, но факт – за съжаление така се стичат нещата от 10-12 години насам със закръглените дами, и така ще бъде в следващите 10 години… поне тук в България.

Приемете тези съвети чистосърдечно, защото повярвайте ми – знам какво говоря, и знам защо и откъде съм почерпила опита си, за да давам тези модни съвети:

 1. При по-широк ханш избирайте по-семпли и едноцветни дрехи. Акцентирайте върху нещо по-ярко и разнообразно в дрехите над талията.
 2. Ако килцата са в повече в горната част на тялото, обърнете цветовата гама от точка 1-весели,привличащи вниманието цветове в долната част и тъмен тон при блузите.
 3. При така наречените паласки, купувайте си дълги тесни ризи и блузони и допълнете с широк колан около талията.
 4. Не избирайте прекалено широки дрехи – придават торбест вид на фигурата.
 5. При възможност носете високи обувки.
 6. Ластичното бельо е добър съюзник в някои случай.
 7. Клош крачолите оптически стесняват крака.
 8. При дънките важи горното правило. Добре е да са с тъмен цвят и талия малко под пъпа.
 9. И пак клош при полите. По възможност без прилепващи материи.
 10. Блузите с остро деколте стесняват талията.
 11. Ако си купувате панталон с райе, нека то да е вертикално – кракът изглежда строен.
 12. Ако блузата е по-свободна, заложете на по-втален панталон.
 13. Ръкавите да са до лакътя или по-дълги.
 14. Ако искате да заложите на къси панталонки, вземете такива с клош ефект. За да изглеждате по-слаби, панталонките трябва да са тесни в талията и разширяващи се към коляното.
 15. За да сте блестяща в пола, добре е да има колан на талията и да не е прекалено широка.
 16. Разнообразявайте стила си на обличане. Но винаги бъдете честни със себе си – погледнете в огледалото в магазина и бъдете критични. Запитайте се дали бихте харесали човек с вашето телосложение, ако го видите с тези дрехи на улицата.
 17. Не се страхувайте да бъдете в крак с модата. Ако сте стилни, това ще отвлече вниманието на околните от другите ви недостатъци в тялото и ще наблегне на плюсовете ви.