Протеините са най-добрият приятел на активно спортуващите хора и на любителите на фитнеса. Кой точно вид обаче е най-добрият протеин за вас самите и кой е добре да изберете, това е строго индивидуално и зависи от собствените ви нужди.

Истината е, че от една марка до друга разликите не са толкова големи, колкото могат да бъдат между различните продукти на една и съща марка, така че е добре да сме запознати с това какво търсим.

Може ли да се отслабне с помощта на протеини?

Този въпрос често се задава от хора, които искат да стопят малко излишни мазнинки, а отговорът е по-скоро положителен. Протеините действително помагат да се отслабне по най-различни начини, но това обикновено става косвено, а не директно.

Хората, които приемат най-добрите протеини като хранителни добавки, обикновено забелязат, че апетитът им и желанието за храна намаляват. Това не се дължи на нищо друго освен на факта, че самият протеин като хранителна добавка е вид храна, но по-точно концентрирана такава.

Получавайки необходимото количество протеини за деня, вашето тяло и мозък могат много добре да преценят, че нуждите от храна на организма намаляват, което ви кара да ядете по-малко  и  да се засищате по-лесно.

Освен това, приемът на протеини ни помага да минем на по-лек режим на хранене с по-малко тежки храни и повече плодове и зеленчуци без риск да загубим мускулна маса, което е още една причина да заложим на протеините.

Как да изберем най-добрият протеин за отслабване?

За да можете да получите от вашата протеинова хранителна добавка онова, от което действително се нуждаете, а именно да се избавите от малко излишни мазнинки от проблемните зони и да подсилите формирането на чиста и естетична мускулна тъкан, трябва да пристъпите към избора без прибързване, много внимателно и като четете съдържанието.

Не купувайте първата опаковка с протеини просто защото някой ви е препоръчал и не избирайте нещо само защото ви изглежда красива кутийката. Вместо това, обърнете внимание на съдържанието и изберете продукт, на който пише, че е с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.

Разбира се, с това не искаме да ви кажем, че трябва да избягвате мазнините и въглехидратите – нищо подобно. Просто те трябва да са добре подбрани, от правилните източници и в разумни количества.

Силата на протеина

Наличието на достатъчно количество протеин в диетата на съвременния човек всъщност може да направи чудеса в загубата на килограми. Това е нещо, което може из основи да промени силата на вашия метаболизъм. Както е известно, хранителните добавки с протеини действат пряко върху формирането на нова и силна мускулна тъкан. Самите мускули от своя страна е доказано, че въздействат върху мастната тъкан като я използват за енергия и я карат да се топи. Ето защо, хранителните добавки на базата на протеини са чудесно решение за отслабване, особено ако ги подберете правилно!