Когато дойде редът за декориране на дома Ви първото нещо, за което трябва да помислите са интериорните врати, настилките, дограмата и цвета на стените или общо казано цялостната визия и идея на помещенията.

Важно е да се избере конкретен стил, за да се избегне смесване и несъвместимост и да се придаде еднаквост на интериора. Ако, например, подът е в светли цветове, съветът ни е да не избирате интериорни врати в нюанси на бяло, сиво или естествена дървесина.

Но не само цветът трябва да се разглежда, а и материалът и декорът на повърхностите. Мраморната настилка е елегантна и изискана, тя със сигурност трябва да бъде комбинирана с цветни и модерни врати, а такива във „винтидж” стил не биха подхождали.
Вратите трябва да бъдат интегрирани в хармония с всички останали части от декора.

Но какви правила да приложим за правилния подбор?

  • Ако помещението е тонирано в по-тъмната гама, би изглеждало страхотно да се поставят врати с рязък контраст, в бели тонове, например, дори с лакирано покритие, за да добие по-изчистен вид.
  • Ако подът е тъмно дърво и стилът на къщата е по-класически и елегантен изберете за вратите същия стил и може би фрезовката на вратата да е завършек на античния привкус.
  • Ако имате настилки в нюанси на сивото и искате да създадете умишлен неутрален ефект на цветовете и малки детайли в дома Ви да придават цвят, то може да изберете бялото, което е лесно да се вмъкне във всякакъв контекст.
  • Ако искате вратите да са в тъмната гама е добре да се съчетаят с по-ясни цветове, като по този начин ще избегнете мрачната атмосфера в дома.
  • Но ако имате тъмни настилки и искате да съчетаете вратите с тях, добре ще е стените да са в светли тонове – шампанско, бяло или капучино, например.
  • За домовете където стилът е по-ренесансов и присъства камъкът в декора, ще изглеждат страхотно класически дървени врати без значение в нюанса на дървеното покритие.
За статията:
Най-добрите съчетания на врати с подови настилки
Заглавие:
Най-добрите съчетания на врати с подови настилки
Описание:
Когато дойде редът за декориране на дома Ви първото нещо, за което трябва да помислите са интериорните врати, настилките, дограмата и цвета на стените.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: