Когато избираме крем за кожата си, се насочваме предимно към марките, които ни са познати. В това няма нищо лошо, тъй като това са марки, доказали качествата си. Все пак, тези брандове са много широко рекламирани и не биха рискували имиджа си с лошо качество. Когато се нуждаем от крем за изглаждане на кожата, не винаги разполагаме с много средства, за да си купим от най-скъпите марки. Това не е чак толкова страшно – по евтините кремове също имат добри качества и могат да свършат почти същата работа.

Когато стане въпрос за изглаждане на кожата, трябва да уточним какво точно има за изглаждане. Някои искат да премахнат досадни пъпки, които правят кожата им неравна и зачервена. В такива случаи най-добре е да се избере крем против акне, в съчетание с допълнителни средства като почистващи лосиони и маски. Като стане въпрос за пъпки, то те може да са причинени от много фактори, така че преди да се купи крем за изглаждане на кожата, най-добре е да се потърси съвет от дерматолог.

Повечето хора след определена възраст започват да търсят средства за изглаждане на бръчки. Дори и 25-годишните посягат към тези кремове, за да изглаждат бръчки, които още не са се появили. Манията по гладка, млада кожа не е от вчера. Затова козметичните компании хвърлят най-много средства и усилия в проучване и създаване на иновативни подмладяващи продукти. Перфектният крем за изглаждане на кожата попива бързо, не омазнява, а хидратира и изглажда. Кремовете против бръчки съдържат най-различни съставки, които са подходящи след определена възраст. Затова хора, които са на по-малко от 30 години трябва да се съобразяват с този факт и да не купуват кремове, на чиято опаковка пише че са за над 45 годишна възраст.

Отпуснатата кожа също има нужда от специфични грижи. За нея е нужен крем за изглаждане на кожата с включени стягащи съставки. Това е едно от задължителните неща, които трябва да се търсят в етикета на продукта. Стягането на кожата е труден процес, който изисква ежедневни грижи. Само един крем, дори и да е от най-добрата и скъпа марка няма да е достатъчен. Ще са нужни и допълнителни действия, като например подходяща диета, която да не допуска образуване на отоци по лицето, а също и активен двигателен режим.

От крем за изглаждане на кожата имат нужда и сухите ръце. Възрастта на жената се познава най-вече от състоянието на ръцете и шията. Всички отделят много голямо внимание на лицето си, а когато кожата на лицето и ръцете се отпусне и загрубее, вече е доста трудно, дори невъзможно да се поправят пораженията. Затова каквото се прави на лицето, се прави и на шията. За ръцете се полагат специални грижи с кремове, богати на изглаждащи и подхранващи съставки, за да се запази кожата им млада и красива.