Обзавеждането на жилището е изключително сложен и важен процес, който протича придружен с много енергия и положителни емоции. Всеки се вълнува, когато трябва да обзаведе своето жилище, да свие своето гнездо. Дори и да не е много голямо, можете да направите жилището си уютно и комфортно за живеене. Ефектите на цветовете и съчетанията между тях могат да направят малкият дом по-просторен и уютен.

Когато мислим за обзавеждането, не трябва да пренебрегваме и нашите входни врати, за които също трябва да се помисли.

Правилният подход към обзавеждането създава усещане за топлина в жилището. Няма спор, че когато стаите са по-малки, сядайки по-близо един до друг пред телевизора или камината, създавате по-добро усещане за семейна идилия. Малкото пространство в жилището не позволява да събираме ненужни мебели и вещи, така сами търсим и създаваме простор.

Според учението Фън Шуй отстраняването на ненужните вещи е необходимо, за да се отстрани негативната енергия от помещенията. Не претрупвайте малките домове с много декорация по рафтовете, така ще ви е по-лесно да забърсвате прах. Малките стаи се подреждат много по-бързо в сравнение с големите помещения.

При избор на цветовете водещо правило е да се използват светли пастелни тонове като светло синьо, резеда, розово или светло жълто. За една малка трапезария млечно бялото е много подходящо. Можете да добавите и малка декорация, за да направите помещението уникално и изискано.

Препоръчително е и вратата да е в светъл цвят или с възможно по-голям стъклен елемент, за да преминава през нея повече светлина, която да озарява стаята.

Интересни и подходящи за малка трапезария са следните стилове: крайбрежен, френски, италиански. Старайте се да избягвате залитания към бароковия, индустриалния и еклектичния стил, които са прекалено пищни и ще натоварят излишно жилището ви! Забравете за тежките завеси и килимите, малката трапезария има нужда от повече светлина. Оптически можете да разширите помещението като монтирате на някоя от стените огледало с по-големи размери и се спрете на модерното осветление.

Отново ще се позовем на Фън Шуй за входната врата. Според него през вратата влизат богатството и положителната енергия и за да не им попречим трябва да разчистим антрето от излишните обувки, дрехи на закачалката, чантите. Ако е възможно, направете така, че входната врата да се отваря навътре, за да привлича успеха и късмета. Използвайте въображението си, проявете креативност и мислете внимателно преди да вземете решения за обзавеждането на дома си. Така ще имате съвършено подреден, уютен и практичен дом.

Ако търсите врати в София или друг български град, ще останете изненадани от голямото разнообразие, което се предлага по магазините. Потърсете и със сигурност ще намерите подходящата за вас врата.