Като се каже панелно жилище първото, за което ще се досетите днес е необходимостта от извършване на основен ремонт. Ужасяваща мисъл преследваща собствениците на такива жилища, като се има предвид какви пари се пръскат докато се приведе всичко в желаното състояние. Толкова много усилия и нерви се изхабяват.

Един така много важен момент от целия ремонт представлява смяната на старите интериорни врати с нови. Проблемът не е в това какви врати да се изберат или кои са по-хибави измежду всички модели. По-важното е как ще се монтират избраните врати или подходящи ли са избраните интериорни врати за панелното жилище?

Знаете старите касите на интериорните врати в един панелен апартамен са метални. Навремето при построяването на панелките отливането на металните каси върху панелите е била технология спестила много време и усилия на строителите. Но в днешно време като се стигне до смяната им с нови врати, се изпитват сериозни затруднения.

Двата основни варианта, които са възможни при монтаж на интериорна врата са къртене на металната каса и нова, която да „облича“ съществувщата метална каса.

При първият вариант е необходимо да се изкърти бетоновата отливка и да се изреже съществуващата метална каса, за което е необходимо специална техника. За да може да се извърши всичко това трябва жилището да е освободено напълно, тъй като целия процес е свързан с много прах и се дига много шум при къртенето, което може да ви изнерви. След премахването на старата каса и къртенето ще си осигурите отвор за монтаж на врати с размери по ваш избор. Постигнатият резултат ще е оригинални каси и врати с добра визия, съответстващи на цялостния интериорен дизайн и няма да има стеснения на отворите, което да ви притеснява.

Вторият и по-евтин вариант е да си вземете интериорни врати, чийто каси обличат старите метални каси на зидарския отвор, без да се кърти нищо. Най-голямото предимство на този метод е, че спестявате много повече по всяко отношение и като цена и като труд и, че монтажът е осъществим докато живеете в този панелен апартамент. От друга страна спестявайки от цената се налага да се откажете от големи и широки врати. Имайте предвид, че избягването на къртенето води до стесняване на отвора за вратите, а това може да бъде проблем при пренасяне на мебели.

С развитието на технологиите се развиват и нови варианти за монтаж на интериорни врати, при което се избягва и къртенето и загубата на така ценните понякога милиметри за широчината на вратите. Вече е необходимо само да изберете подходящите модели врати за вашия дом и всичко останало да оставите в ръцете на опитни майстори, които ще работят усърдно за постигане на най-удовлетворяващия резултат за вас.

За статията:
Особености при интериорните врати за панелни апартаменти
Заглавие:
Особености при интериорните врати за панелни апартаменти
Описание:
Като се каже панелно жилище първото, за което ще се досетите днес е необходимостта от извършване на основен ремонт. Някои особености при интериорните врати.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: