Лято е (на пръв поглед няма никаква връзка между сезони и матраци). Горещо и сухо лято, време само за море. В разгара на летните месеци всеки си мечтае  как ще се отпусне на морския плаж с плодов коктейл в ръка.

Ние сме малка фирма, която се занимава с продажба на плажни матраци. Имаме няколко магазинчета из курортите по южното Черноморие и се радваме на добри продажби. Оказа се, че днес плажните матраци са доста предпочитани. Някои летовници предпочитат да се излегнат направо на горещия пясък върху хавлиена кърпа или чаршаф. Ние обаче се стремим да осигурим истински комфорт за ценителите. По плажовете днес се предлагат много шезлонги. Какво обаче е един шезлонг, ако няма какво да сложиш върху него. На много места туристите са принудени да заплащат шезлонги, които са един вид пластмасови или дървени столове с опънат плат. Който е опитвал да ползва такива шезлонги, той зае, че те не са особено удобни. За да е максимално удоволствието от шезлонга, върху него трябва да има качествен матрак. Плажните матраци, които предлагаме, са много леки и ергономични. Те се постилат върху пластмасовите шезлонги и доставят комфорт и удобство. Само с плажните матраци почиващия на плажа турист може истински да се наслаждава на синята морска шир.

По магазините се предлагат и надуваеми дюшеци, но те са тежки, обемни и често пъти досадно скърцащи. Освен това модерните надуваеми дюшеци са и малко хлъзгави, затова върху тях трябва да се постели допълнително хавлиена кърпа. Освен че продаваме плажните матраци на дребно, ние имаме договори за доставка на матраци с няколко хотела. Те ги използват за шезлонги край басейните си. Плажните матраци са изработени от силикон и са особено ергономични. Те имат различен десен. Детските плажни матраци могат да имат  картинки с анимационни герои, тези за възрастни са украсени с изображения на морски обитатели, палми или цветя. Плажните матраци, които продаваме, са наистина с много добро качество и досега не сме имали рекламации. Понякога даваме част от стоката да се продава от по-дребни дистрибутори. Установили сме, че за плажните матраци си има определена категория клиенти. Тези матраци се предпочитат от летовници на по-зряла възраст, предимно чужденци. Младите хора са по-непретенциозни и често пъти предпочитат да ползват обикновени хавлиени плажни кърпи. Ние сме убедени обаче, че на плажните матраци се почива по-добре, човек може да си поспи и да се събуди отпочинал без схванато и изтръпнало тяло. Плажните матраци са изработени по подобие на модерните спални матраци. Те поемат всички извивки на тялото и позволяват и най-неудобните пози. Тази година броят на чуждестранните туристи се оказа доста голям и се надяваме да имаме добри продажби на плажни матраци.