Отстраняване на плесен, мухъл и специфични миризми

Мухъл и плесен никога не са били добре дошли гости в дома на никого. Те се появяват в тъмни и влажни места и могат да се превърнат в изненада, ако не сте подготвени за това. Ако не вземете незабавно мерки може гъбичката да се разрасне във времето, а това ще струва експоненциално много.

Подготовка около проблема с плесента, както и разходите за отстраняване на мухъл ще ви спестят много в дългосрочен план. Потърсете фирма за извозване на боклуци от тавани и мазета.

Често пъти много хора почистват сами плесенните проблеми. Това може да се направи с домашно направени средства за отстраняване на малки площи мухъл. Ако районът е твърде голям или мухълът е опасен, може да се наложи специалистът по отстраняване на мухъл и неприятни миризми да дезинфекцира.

Видове плесени

За да можете безопасно да почистите проблема с мухъл, трябва да имате някаква информация за видовете плесени, които могат да растат в дома ви.

Спорите на плесените и алергенните мухъл обикновено не са вредни, но могат да бъдат опасни за хората с астма и имунни проблеми. Обикновено тези видове мухъл могат лесно да бъдат премахнати без бъдещи проблеми.

Микотоксичните спори на мухъл са тези, които съдържат токсини в клетъчната стена. Този тип мухъл може да бъде вреден за вас и вашето семейство. Той може да причини имунни заболявания, рак или дори смърт в някои случаи. Този тип плесен никога не трябва да се обработва сам. Почистването на такава токсична плесен трябва да се извършва от професионална почистваща фирма.

Патогенната плесен е типът, който може да причини инфекция. Тя може да засегне всеки, който е потиснал имунните заболявания, тези с автоимунно заболяване или някой на химиотерапия.

Разходи по отстраняване на плесен и миризми

Ако решите да почистите проблема сами, уверете се, че се придържате към  изискванията за безопасност. Ако районът е по-голям, то наемането на професионалист е по-добра алтернатива.

Отстраняване на тапицерията от тапицерия

По-високите климатични условия могат да накарат вашия дом да задържа много повече влага. Тази влага може да се утаи в стени, подове и дори в мебелите. Тапицерията е популярен дом за живота на спори мухъл и патогени.

За да поддържате мебели и тапицерия сухи, не забравяйте да поддържате вентилиран дома и отворени прозорци. След като тъканите и дървото станат мокри, плесените могат да започнат да растат в рамките на 2 дни. Климатизацията също така има тенденция да изсушава въздуха на дома.

Отстраняване на плесени от тъкани

Ако тъканите са отстранени и измити, дезинфекцията трябва да предотвратите появата на гъбички. Детергентът за пране и топлината от сушилнята трябва да елиминират спорите на мухъл. Ако не можете да махнете тъканта, поставете мебелите навън, за да предотвратите развитието на спорите. Алкохолът трябва да убие спорите, докато слънцето изсушава тъканта. Когато мухълът се е разпрострял в мебелите, може да се наложи да потърсите специалист по дезинфекция.

Отстраняване на плесени от баня

Баните са едни от най-популярните места за развитие на плесен. Високата влажност, съчетана с постоянния контакт с вода, осигурява оптимално място за растеж на плесените.

Първото нещо, което трябва да запомните, е винаги да носите предпазни средства като ръкавици и маска за лице. Чрез комбиниране на 50/50 разтвор на вода и белина, тази смес може да убие спорите на повърхността. За да се предотврати връщането на мухъла, винаги изтривайте душ стените след употреба и прилагайте това решение всеки месец, за да дезинфекцирате.

Ако премахването на мухъл за вас не е най-големия проблем, но се нуждаете от дезинфекция след смърт, то непременно потърсете услуги на фирма на адрес: www.depo.bg.

За статията:
Почистване на тавани и мазета
Заглавие:
Почистване на тавани и мазета
Описание:
Почистване на тавани и мазета и отстраняване на плесен, мухъл и специфични миризми. За да можете безопасно да почистите проблема с мухъл, трябва да...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: