Изборът на интериорна врата или как да не станете жертва на продукти с лошо качество

За да се насладите на естетическия облик на вратата повече от една година, си струва да обърнете специално внимание и на редица други характеристики:

Конструкция:  Класически врати с панти или необичайни плъзгащи врати? Или може би сгъващи се? Първите са по-разпространени и с  по-опростена конструкция, което означава, че не са особено скъпи и при това са качествени. Сгъваемите и люлеещите се врати спестяват място и придават оригиналност на стаята, но са по-скъпи и по-трудни за производство. В случай, че се спирате на втория вариант – оценете и качеството на аксесоарите (вериги, водачи и т.н.).

Производствена технология: Фурнирни, ламинирани или масивни дървени врати? Първите са базирани на масив от дървен или мебелен щит, но са покрити с тънка част от скъпо дърво, лесни са за поддръжка и непретенциозни относно климата и влажността в стаята. Вторите са подобни, но вместо естественото покритие на фурнира са с траен изкуствен филм. И накрая, масивът от дърво – скъп естествен материал, който ви позволява да създавате зашеметяващ луксозен интериор в класически или античен стил, но много по-сложен за експлоатация. Въпреки това цената не е задължително да е твърде висока – например сред любителите на естествени материали, продуктите от бор са много популярни, не толкова скъпи, колкото например дъбовете, а са идеално пригодени за вили или селски къщи.

Материал:  Въпреки факта, че в нашата страна най-популярни са интериорни врати на базата на дърво, има и привърженици на стъклото и алуминиевите врати. Стъклото се характеризира с най-висока устойчивост на температурата и влажността на помещението, не без причина именно от това се произвеждат модерни врати за баня и сауна. В апартаментите и къщите се инсталират главно на входа на банята, но в някои случаи са подходящи и за други помещения. Дървените врати, покритите с PVC фолио или със стъклени вложки, все още се вписват много по-добре в дизайна на повечето жилищни помещения.

За статията:
Как да не станете жертва на лошо качество врата
Заглавие:
Как да не станете жертва на лошо качество врата
Описание:
Изборът на интериорна врата или как да не станете жертва на продукти с лошо качество. Класически врати с панти или необичайни плъзгащи врати?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: