Оформянето на стегнат корем и извайване на коремна преса е една от най-разпространените фитнес цели сред спортуващите. И въпреки разпространеното схващане, че коремните преси са единственото ефективно упражнение, всъщност, има още десетки такива. Без значение дали целите релефен корем или искате да подчертаете талията си, коремните мускули са изключително важни за визията и за здравето.

Поради своето разположение, те свързват горната и долната част на тялото. Тонусът им определя колко изправена ще бъде стойката, дали ще изпитваме болки в гърба или ще получаваме мускулна треска от най-малкото усилие. Също така, отново поради своето местоположение, мускулите на корема участват в абсолютно всяка тренировка. Дори и да не се правят упражнения специално за тях, например ренегатското гребане, клековете, лицевите опори, всичко изисква стабилизираща подкрепа от тяхна страна.

А ако все пак желаете да изглеждате атрактивно, и търсите подходящите уреди за коремна преса, вижте информацията по-долу.

Пейка за коремни преси

Представлява лежанка с променящ се наклон, която разполага в единия си край с уред за трениране на кръстни и гръбни мускули. Наклонът повишава нивото на трудност по време на изпълнение на коремните преси и е подходящ избор за начинаещи, които с времето ще имат нужда от допълнително натоварване.

Станция за набирания и преси

Много практичен фитнес уред, който позволява разнообразни упражнения – коремни преси, набирания, кофички. Уредът представлява здрава метална конструкция с лостове, разположени на различна височина. Коремните преси се изпълняват в изправено положение на тялото, като при него се сгъват краката с помощта на коремните мускули. За допълнителна трудност може да бъдат добавени тежести за крака или да бъдат направени повече повторения.

Специализиран уред за коремна преса

Съществува известно разнообразие при моделите от този тип, но общото между тях е, че използват силата на коремните мускули, за да се извършва определено движение – сгъване, завъртане и т.н. Обикновено уредите са с удобни ръкохватки и сгъваема конструкция, за да не заемат излишно място, когато не се използват.

Без значение точно към кой модел уред за коремна преса ще се насочите, важното е движенията да бъдат изпълнявани осъзнато и контролирано. Ако смятате да оборудвате дома си с такъв уред, но не сте сигурни на кой да се спрете, препоръчваме да помислите за най-често изпълняваните упражнения в залата и да потърсите комбиниран уред, на който може да ги правите и вкъщи.

За статията:
Подходящи уреди за коремна преса
Заглавие:
Подходящи уреди за коремна преса
Описание:
Оформянето на стегнат корем и извайване на коремна преса е една от най-разпространените фитнес цели сред спортуващите. Подходящи уреди за коремна преса.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: