Много хора мечтаят да имат здрави зъби и красива усмивка, докато посещават зъболекаря възможно най-малко. Нашите специалисти от Сити Дентал Студио дават някои съвети и насоки за посещението при зъболекаря.

Веднага трябва да се отбележи, че редовното посещение на зъболекар и здравите зъби са пряко свързани неща.

В крайна сметка, зъболекарят е този, който ще може да забележи настъпващия кариес, кървящи венци и други патологии.

Ето защо, ако искате да запазите зъбите си до дълбока старост, вземете за правило да посещавате зъболекаря поне два пъти годишно.

В допълнение към посещенията в стоматологичната клиника е важно да следвате прости препоръки, които ще ви позволят да поддържате зъбите си здрави и да забавите инсталирането на коронки и импланти колкото е възможно повече.

Препоръки за поддържане на здравето на зъбите:

  1. Измийте правилно зъбите си

Става въпрос не само за редовната хигиена на устната кухина (два пъти на ден), но и за техниката на почистване и нейната продължителност.

Препоръчителното време за миене на зъбите е поне три минути и трябва да бъде внимателно. Така че е необходимо да се почистват старателно от плаката не само предните зъби, но и дъвчещите зъби, особено вътрешните им страни.

Именно там се натрупва голямо количество плака, която впоследствие може да образува зъбен камък.

Важно: не забравяйте да обърнете внимание на почистването на езика, по него се натрупват множество бактерии. Те могат да причинят лош дъх.

  1. Не пренебрегвайте зъбния конец и водата за уста

Необходимо е да се използва изплакване за устната кухина, за да се отстранят остатъците от храна, както и да се осигури свеж дъх за дълго време. А зъбният конец ще ви помогне ефективно да почиствате зъбите на труднодостъпни места, недостъпни за четка за зъби.

Важно: Използвайте правилно зъбен конец, небрежните или резки движения могат да увредят венците ви.

В днешно време иригаторите за устни са набрали популярност. Това е така нареченият хидрофлос. Технологията е разработена от американците.

Водата под налягане почиства всички междузъбни пространства от остатъци от храна, без да наранява венците, а венците се масажират редовно. Благодарение на тази технология се установява микроциркулацията в венците и вашите венци стават по-силни.

  1. Хранете се правилно

Ежедневната диета трябва да включва храни, богати на важни за зъбите витамини и минерали, а именно: фосфор, флуорид, желязо, калций, витамини D, B и C. Следните храни ще бъдат полезни за зъбите: цитрусови плодове в умерени количества, зеле, домати, моркови, ягоди, ябълки, ядки, риба, черен дроб, млечни продукти, яйца, боб, гъби и др. Има и редица храни, чието количество в диетата трябва да бъде намалено:

захар – провокира развитието на кариес;

лимонена киселина – разхлабва емайла, причинявайки ерозия;

чай; кафе – допринасят за потъмняване на емайла.

  1. Направете професионална процедура за хигиена на устната кухина

Без значение колко задълбочено е почистването на зъбите, остатъците от храна все още остават на труднодостъпни места, образувайки плака и след това зъбни отлагания.

Ето защо професионалната хигиенна процедура е задължителна, ако искате да запазите зъбите си до дълбока старост. В зависимост от състоянието на вашите зъби и устната кухина, зъболекарят ще ви препоръча подходящ вариант за професионална хигиена, това може да бъде ултразвуково почистване на зъбите или Air Flow.

Както виждате, поддържането на зъбите в добро състояние не е толкова трудно: наблюдавайте диетата си, мийте зъбите си редовно и редовно, не забравяйте за водата за уста и конците за зъби и посещавайте редовно зъболекаря си!

За статията:
Заглавие:
Посещение при зъболекаря
Описание:
Много хора мечтаят да имат здрави зъби и красива усмивка, докато посещават зъболекаря възможно най-малко. Препоръки за поддържане на здравето на зъбите.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: