Рекламата в интернет сферата, която се появи толкова бързо в ежедневието ни, бързо набра скорост и започна бързо да се развива. Ако само преди десет години беше възможно да се срещнете само SEO популяризация, контекстуална реклама и промоционални материали на партньорски сайтове, днес тази област значително се разшири. Потенциалът на сайтовете за онлайн реклама е голям. Ако правилно конфигурирате един или повече канали за маркетингова комуникация, можете да видите впечатляващи резултати под формата на увеличена конверсия, която в крайна сметка се превръща в увеличена печалба, брой нови клиенти или по-голямо признание на компанията / марката.

В тази статия ще разгледаме всички известни и възможни методи за онлайн реклама, които могат да се използват както индивидуално, така и в комбинация. Всичко зависи от вида и спецификата на клиента, отпуснатия бюджет за промотиране и маркетинг, както и от „препълнените места“ на целевата аудитория.

Нека започнем с най-известните, утвърдени и често срещани начини за реклама в Интернет.

SEO оптимизация. Първият начин за популяризация. Появява се през 1993 г., когато е създадена първата в света търсачка под името „Wandex“ (няма нищо общо с „Yandex“). Алгоритмите за разпределение на позициите бяха изключително прости, тъй като по това време в света имаше само 623 сайта. Имате нужда от думата „услуга“ на страницата и сайтът попадна в резултатите. Съвременната SEO популяризация стана много по-сложна поради засилената конкуренция и увеличаването на обема на информация, която се „принуди“ да подобрява алгоритмите за търсене и да работи върху съдържателната и техническата част на интернет ресурса. „Естествената“ популяризация сега се отчита от много фактори, сред които главно се отчита поведенческият фактор (как потребителят бързо да намери необходимата информация, колко страници от посетения интернет ресурс.

Основните методи за оптимизация на уебсайта за търсене могат да бъдат идентифицирани, както следва:

-писане и публикуване на качествено интересно и оригинално съдържание;
-Подобряване на производителността на сайта и адаптиране към мобилни устройства (като поведенчески фактор, те силно влияят на позициите за търсене сега);
-проверка на кода на сайта, включително привеждане на CSS и HTML в най-правилната форма;
-вътрешен технически компонент, включително оптимизация на всяка страница от уеб ресурса (предписване на мета тагове, регионалност, заглавия, alt (описание на снимки), карта на сайта, robots.txt и т.н.);
-развитие на семантичното ядро, свързване на карти. Те се използват при съставянето и последващото запълване със съдържание.

Сред иновациите, които трябва да очакваме в близко бъдеще, можем да видим тенденция за внедряване на отделно класиране на сайтове на компютър и в мобилния трафик.

SEO оптимизацията, за разлика от други методи, не е бърз процес, но е един от най-ефективните методи за популяризация в Интернет, насърчаване на „естественото“ привличане на клиенти.

Контекстуална реклама при търсенето. Можете спокойно да се сдобиете с един от най-популярните видове онлайн реклама. Тя предполага подготовката на текстове и заглавия за реклами за определени ключови фрази и заявки с последващото им издаване в търсачката в горната част на страницата или в долната част.

Основните предимства могат да бъдат идентифицирани, както следва:

-скорост на настройка. Някои кампании могат да бъдат стартирани за 1-2 дни, в зависимост от обема и условията на модериране;
-ефективност на промените;
-възможност за увеличаване на семантичното ядро ​​и добавяне на нови реклами, без да вършите никаква работа на сайта;
-рекламна кампания (RK) може да се включва и изключва по всяко време, както и да се правят настройки за регионите, времето, когато потребителят вижда реклами и др .;
-други предимства.

Можете да настроите контекстуална реклама Google, Bing, Yandex и др. Всичко зависи от спецификата на бизнеса, ориентацията на целевата аудитория и много други фактори. Колкото по-точни са заявките, толкова по-добре се оказва потенциалния клиент.

Рекламата обаче се заплаща. Необходимо е да се попълни личният акаунт във вашия акаунт, който е бюджетът на кампанията. Всеки преход към сайта (щракване) струва определена сума пари. Цената зависи от “популярността” на фразата, качеството на рекламата, разположението. Обърнете внимание, че колкото по-добре е проектирана рекламата (бързи връзки, уместността на заглавието и рекламните текстове, видео допълнения и т.н.), толкова по-евтина е цената му. Препоръчва се създаването и поддържането на контекстуален RC да се поверят на директори или специализирани студия за уеб маркетинг.

Yandex Advertising Network (YAN) и дисплейната мрежа на Google (CCM). Можете да конфигурирате последващото показване на тези канали за онлайн реклама, както в „контекста“, съответно чрез личните табла за управление на  Yandex.Direct и Google Adwords. Този тип реклама в Интернет включва поставяне на реклама не в търсене, а на партньорски сайтове на търсачките.
Дава възможност както да „преследва“ клиент, така и да работи за повишаване на разпознаваемостта. YAN и GDN могат също да помогнат за постоянно поставяне на контекстуално-графични реклами в тези сайтове, където има голяма концентрация на насочен трафик. Семантиката в сравнение с контекстната реклама трябва да се извършва по такъв начин, че да се постигне максимално покритие на целевата аудитория. Настаняването също се заплаща. Плащането се извършва на същия принцип като в контекста.
Онлайн реклама в YouTube. Тъй като в момента процентът на аудиторията, гледаща реклами на конвенционална телевизия, намалява и броят на хората, гледащи различни видеоклипове и подобно съдържание, се увеличава, рекламата на световно известния видео хостинг набира скорост и популярност. Сега настройването на рекламна кампания, както и дисплейната мрежа, се извършва чрез „Google Adwords“.

Възможностите на Република България ви позволяват да конфигурирате как да гледате реклами в самия видеоклип или просто в самата видео платформа.
Видео мрежата Yandex продължава темата за рекламната опция чрез сайтове за видео хостинг.

Този инструмент за придобиване на клиенти ви позволява да изпълнявате няколко задачи едновременно:

-информирайте за промоции, специални оферти, провеждани на ваше място;
-повишаване на информираността и привличане на нови посетители към вашия онлайн ресурс;
-увеличаване на обхвата, тъй като много от едни и същи източници на офлайн реклама съдържат уеб версии на своите проекти (например различни телевизионни канали);

Поставянето на реклами в сайтове за обяви за обяви

Поставянето на реклами в сайтове за обяви не е толкова популярно, както преди няколко години, но все пак ви позволява значително да разширите възможностите за продажба на продукт или услуга, като същевременно инвестирате малко пари в сравнение с други видове популяризация и търсене на клиенти.

Заключение.

Въпреки факта, че има много начини за онлайн реклама и популяризиране на вашите продукти и услуги в Интернет, трябва да ги използвате правилно. Дългосрочната маркетингова стратегия включва използването на няколко канала едновременно с постепенното свързване на нови. Някои от тях може да се окажат неефективни, но след като проверите всички опции, можете да идентифицирате онези опции за промоция, които са най-подходящи.
Постоянното експериментиране, уникалността на офертите и компетентната маркетингова концепция ще ви помогнат да намерите сред цялото разнообразие точно онези варианти за промоция и онлайн реклама, които ще бъдат най-печеливши, които ще повлияят пряко на потока на нови клиенти и ще увеличат печалбите.

За статията:
Преглед на опции за реклама в Интернет
Заглавие:
Преглед на опции за реклама в Интернет
Описание:
Интернет реклама. Рекламата в интернет сферата, която се появи толкова бързо в ежедневието ни, бързо набра скорост и започна бързо да се развива.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: