Едва ли има жена, която да не притежава преса за коса или да не иска да си купи. Пазарът вече е залят от всевъзможни преси за коса, но как да се ориентираш в това разнообразие и да избереш подходящата за теб?! Има няколко важни характеристики, за които да следиш:

  1. Регулиране на градусите – Избирайте преси за коса, на които можете сами да настроите желаните градуси. Всяка коса е с различна плътност на косъма. По-тънките коси изгарят при по-високи градуси. От друга страна, ако вашата коса е плътна, обемна или къдрава, пресите с ниски градуси ще удължат неимоверно времето за изправяне.
  2. Избор на плочи – На пазара се предлагат масово преси с керамични плочи, които до преди няколко години се смятаха за най-добрите на пазара. С напредване на технологиите производителите на преси за коса създадоха нови, по-добри покрития – титаниеви, турмалинови и др.
  3. Предназначение на пресата – Може и да звучи странно като условие, но предназначението е важно. Вие искате пресата само да изправя косата ви или и да я накъдря? Ако искате да оформяте вълни и букли, изберете преса със заоблени плочи, които няма да прищипват косата. Вече се предлагат и преси за терапии. Работят с ампули, пълни с кератин, арган или други масла.
  4. Кабелът – Изберете дълъг, по-възможност въртящ се на 360° кабел. Така че предотвратите неприятното заплитане и ще намалите умората в ръката.
  5. Sleep режим – Добре е да помислите дали не се нуждаете от преса с режим на заспиване. Това ще ви гаррантира, че дори и да я забравите включена, тя няма да подпали дома ви.
  6. Йонизация – Част от пресите за коса се зареждат с отрицателни йони, което допълнително заглажда косата и я заздравява. Отрицателните йоне позволяват на пресата да загрее по-бързо косата, така че тя е изложена на висока температура за по-кратко време.
  7. Нужна ли ми е професионална преса – Професионалните преси са по-скъпи от тези, предлагане в търговската мрежа и големите вериги магазини. Но и разликата е огромна. Професионалните преси са предвидени да издържат на по-натоварена работа, затова и самите материали и изработка са по-качествени. Това позволява постигане на по-добри резултати при по-ниска температура. Увреждането на вашата коса ще е в пъти по-малко.

Сега след като се запознахти малко по-подробно с всички тези важни характеристики и вече сте наясно каква точно искате да бъде вашата преса за коса, можете да я откриете в каталога на онлайн магазин Bogen.bg на http://www.bogen.bg/електроуреди/преси-за-коса