Женско здраве

Природно лечение на рана на аналния канал без поява на странични ефекти

Природно лечение на рана на аналния канал

Анални фисури са често срещано доброкачествено аноректално състояние, което причинява редица болезнени симптоми.

Анални фисури са често срещано доброкачествено аноректално състояние, което причинява редица болезнени симптоми. За да се справите с това заболяване е необходимо да сте запознати с неговите характерни признаци и причините за развитието му. Поместена информацията за рана на аналния канал в здравен портал „Фрамар” ще ви помогне в борбата с този здравословен проблем.

Общоприето е, че хроничността на анални фисури е резултат от лоша перфузия /намален приток на кръв/. Това най-вероятно е в резултат на повишен анален натиск, който често води до образуването на пукнатини в зоната на аналния канал. Лечението трябва да бъде насочено към намаляване на напрежението в сфинктера и увеличаване на перфузията за насърчаване на зарастването на раните.

Симптоми на рана на аналния канал включват болка и кървене по време на дефекация. Спукването се намира обикновено в задно-медиалната част, но при 25% от жените и 8% от мъжете раната е в предно-медиалната част.

Аналните фисури, традиционно се лекуват със странична или вътрешна сфинктеротомия или дилатация на ануса. Сфинктеротомията обаче е свързана с инконтиненция при някои пациенти. Освен това, не се взема предвид нормалното отслабване на сфинктера с възрастта, както и възможността от бъдещи аноректални операции или акушерска травма. Контролирана пневматична дилатация на ануса е вариант на техника, която може да намали риска от нараняване на сфинктера до известна степен.

Пациентите страдащи от анални фисури, често са млади хора и съществува известна загриженост по отношение на появата на дългосрочна инконтиненция в резултат от сфинктеротомията. Нормалното отслабване на сфинкера с възрастта и възможността от бъдещи аноректални процедури или облъчване, могат да допринесат за още по-висока степен на инконтиненция в по-късен етап от живота.

Аналните фисури могат да бъдат успешно лекувани без риск от трайно увреждане с помощта на много природни средства. Болезнената и скъпа хирургия може да доведе до състояние, което да причини трайни увреждания на организма.

Лечението с природни медикаменти премахва фисурите без поява на странични ефекти и без да оставят белези. Този вид лечение е разработено, за да улесни паренето и острата ректална болка. Успехът на природните средства се дължи на сливането на силата на хомеопатичното лекарство с успокояващите свойства на растителните продукти. Този вид терапия се осъществява с растителни съставки, които са от полза за възпалени, пулсиращи и болезнени рани в ректума.

3 коментара

 1. molq vi kajete kakvi sa to4nite lekarstva za da gi izpolzvam bremenna sam alergi4na kam analgin paracatamol i ne mi razre6vat ni6to umiram ot bolki molq vi pomognete mi

  • Красимир Танев

   Здравейте, как така не Ви разрешават нищо? Посъветвахте ли се със специалист. Най-добре е да вземете направление и посетите гинеколог, тъй като първо трябва да се установи причината за проблема, след което да се предприеме адекватно лечение. Може да имате хемороиди и да сте натоварили ануса при запек, или пък полово сношение. Възможно е и да имате друг проблем с дебелото черво, където е необходимо да се иде при гастроентеролог, който ще погледне отвътре. Най-добре се посъветвайте с вашият лекуващ лекар, преди да предприемете каквито и да е самолечения. На първо време спазвайте добра лична хигиена, не натоварвайте излишно ануса, мажете го с успокояващи кремове (може да питате в аптека), както и приемайте повече течности. Успех!

  • Красимир Танев

   Също така може да използвате хомеопатични средства за целта като например АЛОЕ 9СН и НУКС ВОМИКА 9 СН по 5 гранули 2 пъти на ден. Цената им варира между 3 и 4 лв в зависимост от аптеката, откъдето ги закупите. Смятам, че ще ви се отразят добре и ще имат благоприятен ефект във вашата ситуация, тъй като не са забелязани досега да имат странични ефекти.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap