Във времена като нашите, когато все повече хора в развитите страни по света страдат от наднормено тегло, отслабването е една доста пиперлива тема, към която повечето хора са много чувствителни. Всъщност в една или друга степен то е цел на много хора, повечето от които дами, но също така и не малко представители на силния пол.

До не отдавна се гордеехме, че в България този проблем не съществува или ако го има, то това е много по-малък проблем за българите, отколкото за хората от западните страни, но това бързо се оказа поредната заблуда, която се разтопи като късче лед в зноен летен ден.

Днес вече знаем, че всъщност нито ние българите, нито другите хора на Балканите сме толкова слаби, колкото сме си втълпили и дори се твърди, че само след две десетилетия може би ще сме една от най-затлъстелите нации в Европа. Причините са различни, но в основата си масовият случай е причинен от нездравословен начин на живот и по-точно лошо хранене и липса на двигателна активност.

Всичко, което може да помогне на хората да свалят някой и друг излишен килограм, се приема с голям ентусиазъм, без значение дали става дума за нова диета, някакво високо ефективно упражнение или нов уред за тренировки. Като цяло обаче, най-голям интерес има към тези методи, които наблягат на така да се каже по-мързеливи начини на отслабване, например чрез масажи и други подобни.

В по-големите медицинските центрове и спа центровете се предлагат широк набор от процедури, много от които дават повече от добри резултати. Напоследък се наблюдава изключително засилен интерес към липомасажите и антицелулитните процедури.

Докато тези две техники едва ли ще са ви от полза, ако имате за сваляне 30 килограма, то ако целта ви е да се избавите от 5 – 6 килограма, това може да се покаже най-доброто възможно решение.

Липомасажите и антицелулитните процедури ще подобрят кръвообращението, ще направят кожата по-еластична, ще ви отърват от неприятните и неравномерно натрупани грозни подкожни мазнини и ще придадат на тялото ви много по-стегнат и естетичен силует. Предимството при тези процедури е, че са много безвредни и дават трайни резултати. Само след 5 – 10 процедури няма да можете да познаете собственото си тяло!

Други доста ефективни процедури за отслабване, при които резултатът ще е тонизирани мускули и хубава кожа, са с така наречения power plate. Това е вид уред, който без много усилия ще ви помогне да вкарате тялото си в желаната форма и то без да отнема много от времето ви. Това прави power plate чудесен избор за работещи хора, за които всяка минута е от значение.