Натовареното ежедневие с всеки изминал ден доста често довежда до неразположение и умора, а това се отразява върху психиката и ефективността на работния процес. За това е нужно от време на време да релаксираме и възвърнем жизнените си сили като правим упражнения или пък се доверим на СПА терапиите, на който и да е СПА център. В днешно време голяма част от нас прибягват да прекарват края на седмицата или отпуската си в някой комфортен хотел, който предлага СПА терапии. Ако трябва да да си обясним кратката дума “СПА“, тя означава “здраве с вода”, или лечебните качества на минералната вода ще възстановят жизнеността на организма ни и ще ни избавят от напрежението. За тези хора, които обичат СПА масажите и понякога прибягват към този вариант на релаксация, имат шанса да се доверят на масаж с ароматерапия, масаж за възстановяване със съдействието на затоплени камъни и билкови торбички, масаж за елиминиране на стреса и други. Отпуснете се в опитните ръце на специалистите, които ще се постараят да се почувствате страхотно и да не мислите за постоянните си грижи. Една хидромасажна баня също ще ви накара да се чувствате бодри. Знае се, че водата със съдържание на минерали е изцеряваща и би могла да лекува някои болести като стерилитет, кожни раздразнения, нарушения в опорно-двигателната система и множество други. Поради тази причина, богатата на минерали вода безпроблемно се прилага вече не малко години в СПА центровете и СПА хотелите в родината ни.

Калните бани също така са в основата на много СПА програми, които вече имате възможност да намерите на определени места в България. Освен минералните води, също и калните бани притежават изцерителни свойства и неслучайно заемат място в голям брой рехабилитиращи програми.

Доста от малките хотели в България, освен шикозни и комфортни стаи, както и весели заведения с шоу програми, фитнес зали и пр., включват в своите програми и доста СПА терапии, понеже те са желани от много гости. Тази екстра ще се отрази положително на категоризацията на хотела и ще го изкачи в групата на вип хотелите. СПА хотели в родината има почти във всички по-населени места като Велинград е на първо място в тази класация, понеже има гордостта да се изтъкне с наличието на доста извори, съдържащи минерални соли, които намират приложение в СПА центровете и хотелите , включващи СПА процедури. Ето защо Велинград е сравнително развито курортно селище и е желан за отдих не само от нашенци, но и от значителен брой чужденци. Студеният чист балкански въздух, наред с изцерителните свойства на минералните извори, са главна предпоставка за почивка и лечение. Ако и вие желаете да се почувствате наистина бодри и заредени с положителна енергия, сега е времето да заложите на някое хотелче, предлагащо СПА програми.