Всеки любител на спорта знае колко е удобен анцуга за спортуване през пролетта или есента. Обикновено спортните стоки анцузи са изработени от памучни влакна, но напоследък с навлизането на технологиите и иновациите в производството все повече се срещат и синтетични материи.

Какви са тези синтетични материи и полезни ли са те за здравето на човека?

Първо бих искал да се спра на естествените материали, от които се произвеждат спортните стоки като анцузи, които са памучните влакна. Анцузите от памучен текстил позволяват на тялото да диша и запазват топлината, което ги прави много удобни за бягане на открито в не толкова топлите пролетни дни и прохладните есенни вечери. Те могат да се разпъват, благодарение на еластичността на памучните влакна. Обикновено материалите при изработката на анцузи от памучен текстил действат приятно при допир с кожата на човек, като дават едно меко и галещо усещане.

С развитието на технологиите и химическата индустрия в най-ново време широко при производството на спортни стоки като анцузите навлязоха синтетичните материали като полиестер и еластан. Те са значително по-евтини, понеже са продукт на нефто-химическата промишленост, и имат благоприятно въздействие върху икономиката благодарение на ниската си себестойност. Обикновено тези материали се комбинират с памук или друг естествен текстилен материал при производството на различни спортни стоки. Нямат алергично действие и имат галещ и нежен ефект при допир с кожата. Недостатък при тях е, че те водят до запотяване понеже не дават на тялото да диша въпреки, че не пропускат топлината, което именно води до запотяване. Обикновено синтетичните анцузи служат на спортистите да се пазят от губене на телесната температура след положените усилия, като ги предпазват от настинка, но не са удобни за  бягане.

Голямо разнообразие от спортни стоки като анцузи ще намерите на виртуалният спортен магазин спортен склад, където цените са конкурентни и достъпни за всички. Качеството на предлаганите спортни стоки е високо, гарантирано и доказано.