Дом и Градина

Стилни интериорни щори: най-добрите идеи за вашия дом

Ролетни щори

Красиви щори в интериора в различни стилове.

Красиви щори в интериора в различни стилове: професионални съвети за избора на модел и материал. Вертикални и хоризонтални щори за апартамента и къщата.

За да се актуализира или освежи интериора на апартамента или къщата, понякога е достатъчно да промените дизайна на прозорците и нивото на осветеност. С тази задача отлично се справят щорите. Поради разнообразието от видове и материали, възможно е да се избере модел за отделните стаи с различни цветове и стилове. Характеристиките на дизайна ви позволяват да преобразите цялата атмосферата в къщата.

Предимствата на щорите включват:

 • специални покрития които предпазват от натрупване на прах, изгаряне, антистатични свойства;
 • ефективно регулиране на светлинния поток;
 • управление на топлинната пропускливост;
 • шумоизолация;
 • защита от любопитни очи, с възможност да видим какво се случва навън;
 • компактност.

Хоризонтални щори

Проектирани във вид на “стълба”, т.е. платното (ламелите) се намират един над друг. Ламелите са закрепени заедно с корди наречени “стълбица“, преминаващи по цялата конструкция. Благодарение на този си дизайн, придобиват възможността едновременно да се движат нагоре и надолу, като отварят или закриват прозореца. Не само това, а ще имате възможност да регулирате градуса на ламелите! Като по този начин регулирате процента на проникване на светлина в помещението.

Този модел щори са избор за голям процент хора, както за дома така и за офиса. Затова те са придобили особена популярност. Често се срещат в класическия интериор, но и добре ще изглеждат в строга, дизайнерски декорирана стая. Идеален за тесни помещения, където визуално ще придадат просторност.

Вертикални щори

Тук движението и въртенето на ламелите се извършват с помощта на плъзгачи наречени “колички”, прикрепени към релсата. Ламелите са в състояние да се движат отдясно на наляво или обратно, от средата към двете страни или от двете страни към средата като напълно отварят прозореца. Под ламелите са свързани помежду си въжета с тежести. Ламелите се задвижват от въже и верига. Такива щори повече от всички ви позволяват да регулирате нивото на осветеност в стаята. Различните модели вертикални щори са с ламели от плат или с алуминиеви такива.

Материали

 • алуминий

Най-практичния материал. В допълнение към функцията за защита от светлина, алуминият не се нагрява, не провежда топлина и не се влияе от температурните разлики. Еднакво добре изпълнява функциите си, както в суха стая, така и при условия на висока влажност. Ето защо, тази опция е идеална за кухня, баня, стаи с басейн. Почиства се с чиста вода или в някои случаи със сапунена вода. Практически не се износва във времето, поради което срокът на действие на такива щори е много голям.

Силно използван и при външните щори, които качества са много повече! Външните щори не прост засенчват, а играят и голяма роля при подготовката на дома за студа.

 • дърво

Екологичен и скъп материал за щори. Придава на стаята твърдост и елегантност. Използвайте различни видове дърво, включително такива като бор, кедър. Цветната боя може да бъде различна, в зависимост от околната среда. Тя ще се впише добре в уютен домашен интериор, класически стил. В допълнение, дървото отразява добре светлината, осигурява звукоизолация.

 • плат

Много популярен тип блиндове днес. Хората го предпочитат поради сходството си с обикновените завеси. Ето защо, опциите за интериорен дизайн са настроени предимно към текстилните щори. Можете да изберете плата на щорите за стаята за всякакви цветове и стилове.

Подобно на дървото, текстилния материал се обработва с композиции срещу влага, прах, статично електричество, както и срещу избледняване.

За статията:
Стилни интериорни щори: най-добрите идеи за вашия дом
Заглавие:
Стилни интериорни щори: най-добрите идеи за вашия дом
Описание:
Красиви щори в интериора в различни стилове: професионални съвети за избора на модел и материал. Вертикални и хоризонтални щори за апартамента и къщата.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого:
 1. Всички ние, по един или друг начин, се изправяме пред необходимостта да украсим нашите прозорци. Било то, за защита от пряка слънчева светлина, любопитни погледи, за създаване на уютна атмосфера или хармоничен завършен вид на нашия дом. Един от най-удобните и популярни варианти за декорация на прозорци, без съмнение, са разнообразието от щори.
  На купувача днес се предлагат външни и вътрешни щори с различни дизайни, материали и цветове, а широката гама се превръща в истинско изтезание за неподготвен човек.
  По-добре е да се информирате и да бъдете готов за покупка, така ще имате по-голяма увереност и познания как да изберете щори за вашия дом, какви са предимствата и недостатъците на различните видове, и коя опция за модел е най-добра във всеки отделен случай.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap